Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Παρουσίαση

Φεστιβάλ Πιάνου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

17 Φεβ 2016

17.02 έως 24.02

Nέο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (Κομμένο Μπεντένι),
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

€7

20.00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Φεστιβάλ Πιάνου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Φεστιβάλ Πιάνου με διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες διοργανώνει από την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου μέχρι και την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016, η  Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού, Εθελοντισμού και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου.

Πρόγραμμα 

Το Φεστιβάλ Πιάνου ξεκινά την Τετάρτη  17 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου με ρεσιτάλ για πιάνο και φλάουτο. 

«Από την αυγή στο μεσουράνημα του Ρομαντισμού» 

Πιάνο: Τίτος Γουβέλης

Φλάουτο: Νίκος Νικόπουλος 

Η δεύτερη συναυλία θα δοθεί το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 στις 20:00 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου. Ρεσιτάλ πιάνου με την Ντόρα Μπακοπούλου. Ερμηνεύει έργα του Frederic Chopin. 

Η Ντόρα Μπακοπούλου είναι μια από τις σημαντικότερες καλλιτέχνιδες που έχουμε στην Ελλάδα και είναι μεγάλη τιμή που θα την έχουμε στο Ηράκλειο οπού θα ερμηνεύσει έργα Σοπέν, ένα συνθέτη που έχει σημαδέψει τη σταδιοδρομία της.

Βιογραφικό

 Η Ντόρα Μπακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο, με την προτροπή και την ενθάρρυνση του μαέστρου Δημήτρη Mητρόπουλου, που την άκουσε μικρή, να παίζει στη Νέα Υόρκη.

Σε ηλικία 17 ετών αποφοίτησε από το Ωδείο Αθηνών (Α’ Βραβείο) με καθηγήτρια τη Μαρίκα Παπαϊωάννου. Συνέχισε τις σπουδές της στο Conservatoire της Γενεύης κοντά στον Louis Hiltbrand από όπου και αποφοίτησε (Α’ Βραβείο Δεξιοτεχνίας με διάκριση). Μελέτησε με τον Nikita Magalof, με τον Friedrich Gulda στο Σάλτσμπουργκ και με τους Paul Badura Skoda και Alfred Brendel στη Βιέννη όπου και βραβεύθηκε. Επίσης έχει βραβευθεί στους διαγωνισμούς του Μονάχου (Γερμανία) και Vercelli (Ιταλία).

Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Λονδίνο, Παρίσι, Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Νέα Υόρκη). Έχει περιοδεύσει στη Γερμανία και έχει παίξει για τα Ηνωμένα Έθνη. Έχει εμφανιστεί στο Ηρώδειο ως σολίστ, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Αθήνα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στο εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με τον Yehudi Menuhin, το Μάνο Χατζιδάκι, το Δημήτρη Χωραφά, το Βύρωνα Κολάση, το Μίκη Θεοδωράκη, το Γιώργο Δεμερτζή, τον Αντώνη Κοντογεωργίου, τον Τάσση Χριστογιαννόπουλο, την Μαρία Φαραντούρη, την Martha Argerich και άλλους.

Έχει ηχογραφήσει έργα του δυτικού ρεπερτορίου (Bach, Beethoven, Brahms, Chopin, Ravel, Scriabin, Rachmaninov) και έργα Ελλήνων συνθετών (κυρίως Μάνο Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη).Η Ακαδημία Αθηνών την έχει τιμήσει για την μουσική της προσφορά με το Βραβείο Μοντσενίγου. Ζει στην Ελλάδα όπου έχει δώσει μεγάλο αριθμό ατομικών ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει ως σολίστ σε εκδηλώσεις με τις Ελληνικές Κρατικές Ορχήστρες. Είναι καθηγήτρια στην Ανώτερη Σχολή Πιάνου του Ωδείου Αθηνών.

 

Το Φεστιβάλ κλείνει με το ρεσιτάλ για 2 πιάνα με τον Δημήτρη Καρύδη και Πέτρο Μόσχο (Πιάνο Ντούο ‘Αντιθεσις’), την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 8μμ, στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου. Ο τίτλος της συναυλίας είναι ‘Mozart & Rag’ οπού στο πρώτο μέρος θα ακουστούν έργα του Μοzart ενώ στο δεύτερο μέρος οι πιανίστες θα ερμηνεύσουν έργα  Ragtime για 2 πιάνα, εμπνευσμένα από την Αμερικάνικη ήπειρο. 

Βιογραφικό

O Δημήτρης Καρύδης και ο Πέτρος Μόσχος που παίζουν μαζί ως πιάνο ντούο ‘Αντίθεσις' ξεκίνησαν τη συνεργασία τους όταν ακόμα σπούδαζαν στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου. Ο μοναδικός συγχρονισμός, η σπάνια μουσικότητα και η λαμπερή τεχνική τους προσελκύει ένα συνεχώς αυξανόμενο διεθνές κοινό. Έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία και διακρίσεις  στους πιο σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς για πιάνο ντούο.

-Χάλκινο Μετάλλιο, ‘Murray Dranoff International Piano Duo Competition’, 2003, Μαϊάμι, Η.Π.Α.

-Πρώτο βραβείο, ‘Donostia Hiria International Piano Duo Competition’, 2003,  Ισπανία

-Δεύτερο βραβείο (πρώτο βραβείο δεν δόθηκε), ‘Schubert Piano Duo Competition’ 2001, καθώς και το -Ειδικό βραβείο ‘Aloise Slosila’ για την καλύτερη ερμηνεία έργων του Schubert, Τσεχία

-Πρώτο βραβείο, ‘V. Bellini – Citta de Caltanissetta International Piano Duo Competition’, 2000, Ιταλία

-Πρώτο βραβείο, ‘Rovere d’oro International Music Competition’, 1999, Ιταλία

-Ακαδημία Αθηνών, ειδικό βραβείο για την καλλιτεχνική τους δραστηριότητα, 2000 και 2001, Αθήνα

Εμφανίζονται συχνά με μεγάλη επιτυχία στη Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Ελλάδα, Τσεχία, Ισπανία, Ιρλανδία, Ουκρανία, Ισραήλ, Καναδά και Η.Π.Α. Eμφανίσεις περιλαμβάνουν ρεσιτάλ στο Teatro Teresa Carreno της Βενεζουέλας, Olympia Theater στο Μαϊάμι, Rose Theatre στο Τορόντο, Brno International Music Festival, Janacek Festival, Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης, National Concert Hall του Δουβλίνου, Φιλαρμονική της Οδησσού, σε μεγάλες αίθουσες του Λονδίνου όπως Southbank Centre, Fairfield Halls, St. John’s Smith Square κ.α. καθώς και κοντσέρτα με την Janacek Chamber Orchestra, Israel Festival Orchestra, University of London Symphony Orchestra, Florida Classical Orchestra, Brampton Symphony Orchestra, κ.α.

 To πρώτο τους CD με έργα των Schubert, Brahms και Mozart ηχογραφήθηκε το 2000 και ήταν μία συμπαραγωγή της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας και της γερμανικής δισκογραφικής εταιρίας ‘Genuin’. To δεύτερο CD, ‘To Καναβάλι των Ζώων’, ήταν αποτέλεσμα μίας εξαιρετικά επιτυχημένης συνεργασίας του ντούο ‘Αντίθεσις΄ με την Ορχήστρα Νέων της Νυρεμβέργης για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Έχουν επίσης ηχογραφήσει για την Τσέχικη, Ισραηλινή, Ελληνική και Βαυαρική Ραδιοφωνία καθώς και για το BBC 3.

 Ο Πέτρος Μόσχος και ο Δημήτρης Καρύδης σπούδασαν με το Δημήτρη Τουφεξή και την Αλίκη Βατικιώτη στην Ελλάδα, καθώς και με τους Frank Wibaut και James Gibb στο Λονδίνο (Royal Academy of Music). Είναι και οι δύο κάτοχοι διδακτορικού τίτλου απο το City University και διδάσκουν στο Morley College και Citylit College στο Λονδίνο.

 

Η είσοδος είναι 7 ευρώ. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Πιάνου θα δοθούν τρεις επιπλέον συναυλίες κοινωνικού χαρακτήρα από τους παραπάνω καλλιτέχνες.