Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Θέατρο

Παράσταση "Bloom" από την ομάδα Cheek Bones

23 Μαρ 2016

23.03 έως 27.03

Πειραματικό Θέατρο /Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου (Λ. Πλαστήρα – Κομμένο Μπεντένι),
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Γενική είσοδος €10

21.15 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Παράσταση "Bloom" από την ομάδα Cheek Bones

Μετά από 2 επιτυχημένες σεζόν στο αθηναϊκό Bios, και με το πρώτο βραβείο του Bob Theatre Festival στις αποσκευές τους, οι Cheek Bones έρχονται για 5 παραστάσεις στο Ηράκλειο με τη χιουμοριστική devised theatre παράσταση "Bloom" σε σκηνοθεσία Γιάννη Σαρακατσάνη των AbOvO. από Τετάρτη 23 έως Κυριακή 27 Μαρτίου στο Πειραματικό του Νεου Πολιτιστικού Κεντρου, στις 21.30

------

Τι είναι αυτό που παθαίνουν τα κορίτσια, καθώς πλησιάζουν τα 30; Γιατί πνίγονται; Είναι η δουλειά; Είναι η οικογένεια; Είναι η μητέρα τους; Ποια είναι εκείνη η απόφαση που πρέπει να πάρουν ώστε αντί να πνιγούν, να καταφέρουν να ανθίσουν;

Στα ερωτήματα αυτά θα προσπαθήσουν να δώσουν απάντηση με χιούμορ ο σκηνοθέτης Γιάννης Σαρακατσάνης των AboVo και η ομάδα Cheek-Bones (νικήτρια του πρώτου βραβεiου κοινού και επιτροπής του Bob Theatre Festival), βουτώντας στα βαθιά νερά της γυναικείας ενηλικίωσης. Στην πρώτη τους θεατρική σύμπραξη θα παρουσιάσουν από την Τεταρτη 23 έως την Κυριακή 27 Μαρτίου στις 21.15 την devised παράσταση «Bloom» στη Πειραματική σκηνή του Νέου Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου.

«Παρακολουθούμε δύο παράλληλες ιστορίες δύο γυναικών κοντά στα 30. Η μία δέχεται πρόταση γάμου από το σύντροφό της και διχάζεται σχετικά με το αν θέλει πραγματικά να τον παντρευτεί, ενώ η άλλη δέχεται τελεσίγραφο από τους γονείς της, οι οποίοι μέχρι πρότινος τη βοηθούσαν οικονομικά, ότι είτε θα ανεξαρτητοποιηθεί επαγγελματικά είτε θα αναγκαστεί να γυρίσει σπίτι. Αυτοί είναι οι δύο βασικοί πυλώνες της ενηλικίωσης: ο γάμος και η επαγγελματική αποκατάσταση», εξηγεί ο σκηνοθέτης και συνεχίζει αναφερόμενος στην ιδέα που βασίστηκε η παράσταση: «Έμπνευσή μας αποτέλεσε η θεωρία του ψυχολόγου Τζέφρι Άρνετ, ο οποίος εισήγαγε το 2000 την έννοια της “Αναδυόμενης Ενηλικίωσης” («Emerging Adulthood»), σύμφωνα με την οποία υπάρχει μια ηλικιακή περίοδος, περίπου από 18 έως και 25 ετών, όπου ο νέος δεν είναι ούτε παιδί, αλλά ούτε ενήλικας. 

Παίζουν: Εύη Δόβελου, Αγγέλικα Σταυροπούλου. Μουσική: Σμαράγδα Αλεξανδρή (Sma Rag Da). Βοηθός σκηνοθέτη: Έλενα Τριανταφύλλου. Επιμέλεια κίνησης: Έλενα Σταυροπούλου.