Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Έκθεση φωτογραφίας

Έκθεση φωτογραφίας "AD HOC"

19 Μαρ 2016

19.03 έως 19.04

Δουκός Μποφόρ 20,
Ηράκλειο
Δευτέρα - Σάββατο: 18.00-21.00

Έκθεση φωτογραφίας "AD HOC"

Η έκθεση AD HOC φιλοξενεί φωτογραφικές προτάσεις δώδεκα καλλιτεχνών φωτογράφων, μελών της ΕΦΕ Ηρακλείου Κρήτης. Η έκθεση αυτή προέκυψε από τα σεμινάρια που διοργανώθηκαν στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης αρχικά από το Λάμπρο Παπανικολάτο και στη συνέχεια από το δίδυμο Ε. Μουζακίτη, Λ. Παπανικολάτος. Αφετηρία στάθηκε το όραμα του προέδρου Πολυχρόνη Νικηφοράκη για ένα άνοιγμα της ΕΦΕΚ στη σύγχρονη φωτογραφική καλλιτεχνική εκπαίδευση και παραγωγή.

Ο τίτλος της έκθεσης (AD HOC) παραπέμπει στην ανάγκη να παρουσιαστούν αυτές ως μια σειρά προσωπικών περιπτώσεων με τα συνακόλουθα εξατομικευμένα κριτήρια αντιμετώπισης.

Η επιλογή αυτή, ωστόσο, δεν αποκλείει και τον εντοπισμό κοινών στοιχείων που συνδέουν τις δουλειές. Για παράδειγμα, όλοι οι συμμετέχοντες αντιμετωπίζουν το φωτογραφικό μέσο ως ενα μέσο διερεύνησης και κατανόησης του εαυτού τους, του άμεσου περιβάλλοντός τους και της σχέσης τους με αυτό. Κάποιοι στρέφουν τον φακό τους στο περιβάλλον της πόλης, στη δημόσια σφαίρα, οι περισσότεροι όμως πραγματεύονται θέματα που προέρχονται από τον στενό, τον ιδιωτικό τους περίγυρο, τον πλέον οικείο δηλαδή γι’ αυτούς χώρο.

Συναντούμε λοιπόν εδώ αποσπασματικές αφηγήσεις που εντάσσονται σε μια αρκετά μακρά πλέον παράδοση που ξεκινά τη δεκαετία του εξήντα και ανθίζει ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του ογδόντα και του ενενήντα χωρίς να παρουσιάζει όμως τάση υποχώρησης και τα πιο πρόσφατα χρόνια αφού υπηρετεί πλέον έναν από τους συνηθέστερους προβληματισμούς στο πλαίσιο της φωτογραφίας ως σύγχρονης καλλιτεχνικής παραγωγής.

Κατ’ αυτήν την έννοια οι προτάσεις των δώδεκα είναι προτάσεις που μας καλούν να εμπλακούμε προσωπικά προβάλλοντας τα δικά μας βιώματα. Μας καλούν δηλαδή να ανασύρουμε αντίστοιχες εικόνες, εντυπώσεις, εμπειρίες, που έχουμε συλλέξει στο παρελθόν και μένουν κάπου στα σκοτεινά ξεχασμένες και αδρανείς.

Συμμετέχοντες:

Γαλάνης Νίκος | Γιατρομανωλάκης Γιώργος | Δασκαλάκης Αντώνης | Δερμιτζάκης Γρηγόρης

Ιατράκη Γαλάτεια | Καρκανάκη Μαρία | Μεταξάκη Αντιγόνη | Μεταξάκη Μαρίνα

Μπαλή Ρένα | Νικηφοράκης Πολυχρόνης | Ντι Γκιόσια Έλενα | Σαμαράς Χρήστος

Επιμέλεια: Ελένη Μουζακίτη - Λάμπρος Παπανικολάτος 

Εγκαίνια: Σάββατο, 19 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ.

Διάρκεια: 19.03.16 - 19.04.16