Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Προβολή ταινίας

Προβολή CineDoc "Ο Πιο Μακρύς Δρόμος"

21 Απρ 2016
Κιν/φος Βιτσέντζος Κορνάρος,
Ηράκλειο
20:30 και 22:00

Προβολή CineDoc "Ο Πιο Μακρύς Δρόμος"

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Μαριάννα Οικονόμου, «Ο ΠΙΟ ΜΑΚΡΥΣ ΔΡΟΜΟΣ» (The Longest Run), θα προβληθεί την Πέμπτη 21 Απριλίου στις 20.30 και 22:00 στον κινηματογράφο Βιτσεντζός Κορνάρος , στα πλαίσια του Cine Doc.

Με φόντο τις επιδρομές του ISIS στη Μέση Ανατολή, ο Αλσαλέχ και ο Τζασίμ από τη Συρία και το Ιράκ, βρίσκονται κρατούμενοι στη φυλακή ανηλίκων του Βόλου με τη βαριά κατηγορία της διακίνησης παράτυπων μεταναστών. Μέσα από τη φυλακή μιλάνε στο τηλέφωνο με τους γονείς τους που βιώνουν την τραγικότητα του πολέμου, ενώ προσπαθούν και οι ίδιοι να σώσουν τους εαυτούς τους. Οι ιστορίες τους ξετυλίγονται στη φυλακή και το δικαστήριο, αποκαλύπτοντας πώς νέοι αθώοι πρόσφυγες συχνά πέφτουν θύματα εξαναγκασμού των διακινητών, εμπλέκονται στη διακίνηση και τελικά καταλήγουν να εκτίουν βαρύτατες ποινές στις Ελληνικές φυλακές, ενώ οι ίδιοι οι διακινητές συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι. Αν το δικαστήριο κηρύξει τον Αλσαλέχ και τον Τζασίμ ενόχους, η ποινή φυλάκισής τους μπορεί να φτάσει τα 25 χρόνια.

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου «Ο πιο μακρύς δρόμος», έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και προβλήθηκε με επιτυχία από το ARTE. Ήταν μια από τις τρεις υποψηφιότητες για το βραβείο καλύτερης ταινίας τεκμηρίωσης της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και απέσπασε δύο βραβεία στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 58ου Διεθνούς Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Λειψίας. Μέσα από την ιστορία των δύο παιδιών, καταφέρνει να φωτίσει άγνωστες πτυχές της πορείας των προσφύγων προς την Ευρώπη με ευαισθησία και αμεσότητα.

Η σκηνοθέτις παρακολουθεί στενά τους δύο φίλους στις ελληνικές φυλακές ανηλίκων Βόλου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη δίκη τους μέσω μίας συναισθηματικής αφήγησης, εκθέτοντας το τραγικό φαινόμενο των επαγγελματιών λαθρεμπόρων, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τους ανήλικους μετανάστες. Στην Ελλάδα, με αργές νομικές διαδικασίες και σκληρούς νόμους κατά του λαθρεμπορίου, αθώοι πρόσφυγες μπορεί να καταδικασθούν σε πολύ μεγάλες ποινές. Κανείς δεν ξέρει πώς και πότε θα τελειώσει η περιπέτεια τους.

Συντελεστές:

Φωτογραφία/ Ήχο: Χρόνης Πεχλιβανίδης & Γιάννης Μισουρίδης

Παραγωγός: Σπύρος Μαυρογένης

Μοντάζ: Χρόνης Θεοχάρης

Μουσική: Νίκος Πορτοκάλογλου

Διεύθυνση παραγωγής: Ραχήλ Μανουκιάν

Παραγωγή: Stefi & Lynx / DOC3 productions, συμπαραγωγή Marni Films.

Δείτε περισσότερα: www.thelongestrun.eu

2 προβολές στις 20:30 και 22:00

Κιν/φος Βιτσέντζος Κορνάρος - Α' Αίθουσα