Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Σεμινάριο

Summer Camps για παιδιά και εφήβους στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

22 Ιουν 2015

22.06 έως 27.07

Ιστορικό Μουσείο Κρήτης,
Ηράκλειο
Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Summer Camps για παιδιά και εφήβους στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Cretazine Tips

Σχεδιασμός εργαστηρίων -Υπεύθυνη δράσης: Φανή Καμπάνη, Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΙΜΚ 

Κόστος συμμετοχής: €60

Τηλέφωνα για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 2810-283219 (εσωτ: 101), καθημερινά 9.00΄-17.00΄

Φέτος, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΙΜΚ, με τους συνεργάτες προσφέρει για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο τα ακόλουθα εργαστήρια για παιδιά και εφήβους. 

Ας παίξουμε σινεμά volume I (για παιδιά Γ΄ ως ΣΤ΄ Δημοτικού)

Ας παίξουμε σινεμά volume II (για μαθητές Γυμνασίου)

Εργαστήρι Κινηματογράφου με τη Βίκη Χρηστάκη

Διάρκεια: 8 ημέρες

Το εργαστήρι κινηματογράφου που θα πραγματοποιηθεί στο ΙΜΚ προσφέρει στα παιδιά/εφήβους μια ολοκληρωμένη εικόνα των εργαλείων, των επαγγελμάτων και της αφήγησης της 7ης τέχνης, αναπτύσσοντας τα τέσσερα θεμελιώδη στάδια δημιουργίας μιας κινηματογραφικής ταινίας (σενάριο, παραγωγή, σκηνοθεσία και μοντάζ). Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα διαφορετικά είδη ταινιών (ντοκιμαντέρ, κωμωδία, δράμα, γουέστερν), να παρακολουθήσουν αποσπάσματα από κλασικές κινηματογραφικές παραγωγές, να ασκηθούν στην κινηματογραφική γλώσσα και να συνεργαστούν για να φτιάξουν την δική τους ταινία!

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στις ακόλουθες περιόδους:

Ας παίξουμε σινεμά volume I

22 Ιουνίου-1 Ιουλίου 2016

Το εργαστήρι, που απευθύνεται σε παιδιά Γ΄-ΣΤ΄ Δημοτικού θα πραγματοποιείται καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, από τις 11.00΄ ως τις 14.00 μμ.

Ας παίξουμε σινεμά volume II

4 Ιουλίου-13 Ιουλίου 2016

Το εργαστήρι, που απευθύνεται σε εφήβους Α΄-Γ΄ Γυμνασίου θα πραγματοποιείται καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, από τις 11.00΄ ως τις 14.00  μμ.

Η Βίκη Χρηστάκη μεγάλωσε στο Ηράκλειο και έπειτα πήρε μια βαλίτσα και ταξίδεψε, κουβαλώντας πάντα ένα τετράδιο, ένα μολύβι και μια κάμερα. Πήγε στην Μυτιλήνη και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ψηφιακές Οπτικοακουστικές Τέχνες, εκεί έγραψε μια ιστορία για το χιόνι και αποφάσισε ότι πρέπει να πάει στο βορρά, για να μετατρέψει την ιστορία αυτή σε ταινία. Μετακόμισε για λίγο στην Δανία, όπου σπούδασε Filmmaking σε ένα δάσος που ζούσαν μάγοι και γοργόνες και θαυματοποιοί. Έπειτα δούλεψε στην ιδιωτική τηλεόραση και σε κινηματογραφικές παραγωγές. Στα διαλείμματα έγραφε σενάρια, δυο από αυτά βραβεύτηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Μετά ταξίδεψε πάλι, και αποφάσισε να μείνει στην πόλη κάτω από το νερό. Εκεί, έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Arts & Culture του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ και φοίτησε στην Ακαδημία Τεχνών Gerrit Rietveld.  ​Όπου και αν ζει, φτιάχνει ιστορίες και εικόνες.

Kids love Art. 

Installation Project για παιδιά. 

“Bird House”. 

Διάρκεια: 8 ημέρες

Στο καλλιτεχνικό εργαστήριο με τη δημιουργική ομάδα Dio.kom² τα παιδιά θα δημιουργήσουν μια εικαστική αλλά ταυτόχρονα και λειτουργική εγκατάσταση. Πηγή έμπνευσης για την εγκατάσταση θα αποτελέσουν οι ίδιες οι συλλογές του ΙΜΚ οι οποίες θα λειτουργήσουν ως  δεξαμενή ιδεών για τους συμμετέχοντες. 

Έχοντας ως γνώμονα τις αρχιτεκτονικές επιρροές που χαρακτηρίζουν την ομάδα Dio.kom²  τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο εργαστήριο θα προσεγγίσουν την έννοια  της «οικίας» με ένα διαφορετικό τρόπο. Τα παιδιά θα κατασκευάσουν με απλά υλικά ένα σπιτάκι. Η διαφορά είναι ότι δεν θα είναι ένα σπιτάκι για ανθρώπους αλλά για πουλιά. Η συνολική εγκατάσταση θα λειτουργήσει αφενός σαν γλυπτό-εγκατάσταση που θα φιλοξενηθεί στον κήπο του Μουσείου όλο το καλοκαίρι  και αφετέρου σαν σπίτι για δεκάδες πουλιά που πετάνε στην πόλη μας.

Η δημιουργική ομάδα Dio.kom² αποτελείται από τις αρχιτέκτονες Όλγα Κουτάντου, Κάλλια Πλατύρραχου, και την πολιτικό μηχανικό Μαργαρίτα Πλατύρραχου. Βασισμένη στην φιλοσοφία "do it ourselves" δημιουργεί παρεμβάσεις μικρής ή μεγάλης κλίμακας που σκοπό έχουν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο στην χρήση απλών υλικών με χαμηλό κόστος και με μεγάλη βαρύτητα στην επανάχρηση υλικών (upcycling). Τα project τους χαρακτηρίζονται από αρχιτεκτονικό και εικαστικό ύφος.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην ακόλουθη περίοδο:

Kids love Art. 

Installation Project για παιδιά. 

“Bird House”.  

18-27 Ιουλίου 2016

Το εργαστήρι, που απευθύνεται σε μαθητές των Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου θα πραγματοποιείται καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, από τις 11.00΄ ως τις 14.00΄ μμ.