Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Προβολή ταινίας

Θερινός Κινηματογράφος Βηθλεέμ: Προβολές Ιουλίου 2016

14 Ιουλ 2016

14.07 έως 30.07

Θερινός Κιν/φος Βηθλεέμ ,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Είσοδος: €3

21.30 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Θερινός Κινηματογράφος Βηθλεέμ: Προβολές Ιουλίου 2016

Υπαίθριες προβολές μέσα στα ενετικά τείχη, με δροσερό αεράκι και πεφταστέρια τα ζεστά βράδια του καλοκαριού: Σκέφτεστε κάτι καλύτερο από αυτό; Ένας ηρακλειώτικος θερινός θεσμός επιστρέφει και φέτος, με προσεγμένες επιλογές από τον ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο και πολύ προσιτή είσοδο. H αυλαία  για τον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλέεμ» για το καλοκαίρι του 2016 ανοίγει στις 14 Ιουλίου και οι προβολές ολοκληρώνονται στις 14 Σεπτεμβρίου. Η ώρα έναρξης τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο είναι 21:30 και τον Σεπτέμβριο 21:00. Η γενική είσοδος είναι (μόλις) €3.

Καλές προβολές! 

 

 

Ακολουθεί το πρόγραμμα με τις προβολές για τον μήνα Ιούλιο:

Πέμπτη 14 - Παρασκευή 15 - Σάββατο 16 Ιουλίου (ώρα 21.30)

ΧΕΝΙΑ

Ελλάδα, Γαλλία, Βέλγιο  | Σκηνοθεσία: Πάνος Χ. Κούτρας, Παναγιώτης Ευαγγελίδης | 128’ | Γλώσσα: Ελληνικά

Το «Xenia» αφηγείται την ιστορία του Ντάνυ και του Οδυσσέα, δύο αδερφών που μετά το θάνατο της Αλβανής μητέρας τους ξεκινούν ένα ταξίδι στην Ελλάδα προκειμένου να συναντήσουν τον Έλληνα πατέρα τους που τους εγκατέλειψε όταν ήταν παιδιά. Ο Ντάνυ είναι 16 ετών και ο Οδυσσέας 18. Ο Ντάνυ, που μένει  στο Ηράκλειο, θα αποφασίσει να φύγει από το νησί και να πάει στον αδερφό του στην Αθήνα.

Ο Οδυσσέας ήταν από μικρός ο καλλίφωνος της οικογένειας, και έτσι ο Ντάνυ θα του προτείνει να πάνε σε μία οντισιόν για ένα talent show στην Θεσσαλονίκη και να γνωρίσουν και τον πατέρα τους. Στόχος είναι να καταφέρουν να πάρουν την υπηκοότητα.

Το «Xenia» κέρδισε έξι βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Β’ Αντρικού Ρόλου, Μοντάζ

Κυριακή 17 Ιουλίου (ώρα 21.30)

Ελληνικές ταινίες μικρού μήκους, παραγωγής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Washingtonia 

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη

Σενάριο: Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη

2014 | 24’

Το κόκκινο σκαθάρι. Ένας επισκέπτης που ήρθε από αλλού. Αν ακουμπήσεις το αυτί σου πάνω σε έναν φοίνικα θα τον ακούσεις να τρίζει. Το σκαθάρι κάθεται στο κεφάλι του φοίνικα και μετά τα σκουλήκια του εισχωρούν στην καρδιά. Το κόκκινο σκαθάρι τρώει την καρδιά του φοίνικα. Και ο φοίνικας πεθαίνει Ο μόνος φοίνικας που δεν πεθαίνει είναι ο Washingtonia. 

Επίσημη συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου το 2014. Η ταινία τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και κέρδισε το βραβείο EFA Award στο Φεστιβάλ της Γάνδης. 

Βόλτα

Σκηνοθεσία: Στέλλα Κυριακοπούλου

Σενάριο: Στέλλα Κυριακοπούλου

2015 | 12’

Μαμά και κόρη ξεκινούν από το κέντρο της Αθήνας για να καταλήξουν στα βόρεια προάστια. Η Νίνα νομίζει ότι πάει βόλτα.

Επίσημη συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Sundance το 2014 και βραβείο «Women Film in Los Angeles». 

Δείπνο για λίγους

Σκηνοθεσία: Νάσος Βακάλης

Σενάριο: Νάσος Βακάλης

2015 | 12’ | κινούμενα σχέδια (animation)

Κατά τη διάρκεια του Δείπνου, το σύστημα λειτουργεί σαν μια καλολαδωμένη μηχανή. Συνεχώς τροφοδοτεί τους λίγους που ανόητα καταναλώνουν όλους τους πόρους, ενώ άλλοι μόλις και καταφέρνουν να μαζέψουν ό,τι λιγοστό πέφτει από το τραπέζι. 

Επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κλερμόν Φεράν το 2015. 

Λευκό σεντόνι

Σκηνοθεσία: Σόνια Λίζα Κέντερμαν

Σενάριο: Σόνια Λίζα Κέντερμαν

2015 | 19’ 

Αύγουστος. Αφόρητη ζέστη. Η αδιάκοπη πορεία των αυτοκινήτων καθώς προσπερνούν τη μοναξιά της επαρχίας. Μοναδική φιγούρα στην ερημιά αυτού του τόπου μια γυναίκα που περνά τις ώρες στην εθνική οδό. Δεν έχει κανένα προορισμό παρά μόνο τις μνήμες της.

Επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Golden Boll της Τουρκίας. 

Yellow Fieber 

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη

Σενάριο: Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη

2015 | 17’

Η Αθήνα καλύπτεται από μια περίεργη κίτρινη σκόνη. Στην αρχή όλοι πίστεψαν ότι ήταν θειάφι, αλλά λίγες ώρες μετά ανέτειλε ο Κίτρινος Πυρετός. Κανείς δεν περίμενε τι θα συνέβαινε. Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι η πόλη θα μετατρεπόταν σε ένα δάσος από φοίνικες. 

Επίσημη συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του 68ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο το 2015. 

Συνολική Διάρκεια: 84’

Δευτέρα 18 - Τρίτη 19 - Τετάρτη 20 Ιουλίου (ώρα 21.30)

SUNTAN 

Ελλάδα| Σκηνοθεσία: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος  | 2016| 104’ | Γλώσσα:| Ελληνικά, Αγγλικά

Ο εσωστρεφής και μοναχικός Κωστής, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις και ενήλικες δεσμεύσεις, βρίσκεται γύρω στα 40 του στην Αντίπαρο για να αναλάβει, ως γιατρός, την τοπική κλινική. Ο χειμώνας στο νησί περνά ήσυχα, δίχως πολλές εκπλήξεις, όμως πολύ σύντομα έρχεται το καλοκαίρι και όλα αλλάζουν. Η χειμωνιάτικη ρουτίνα δίνει τη θέση της σε ένα μωσαϊκό χρωμάτων και αισθήσεων, και η οργασμική κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα δημιουργεί Διονυσιακές ψευδαισθήσεις. Η καθημερινότητα του Κωστή θα ανατραπεί βίαια, από τη στιγμή που μια ξέφρενη, διεθνής ομάδα νεαρών και όμορφων τουριστών θα εισβάλει απροσδόκητα στην μέχρι πρότινος συνηθισμένη του ζωή. Ανάμεσά τους ο Κωστής θα ερωτευτεί παράφορα την 21χρονη Άννα, όμως, από εκείνη τη στιγμή και μετά, το ηδονιστικό καλοκαίρι στο νησί θα μετατραπεί σε μια σκοτεινή δίνη, που παρασέρνει την ανυποψίαστη παρέα σε ένα μονοπάτι γεμάτο σοκαριστικές εκπλήξεις και επικίνδυνες ακρότητες.

Η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ το 2016.

Πέμπτη 21 - Παρασκευή 22 - Σάββατο 23 Ιουλίου (ώρα 21.30)

Μαργκερίτ | Marguerite

Γαλλία, Τσεχία, Βέλγιο |Σκηνοθεσία: Ξαβιέ Τζιανολί |2015 | 127’ |Γλώσσα: Γαλλικά

Στα περίχωρα του Παρισιού της δεκαετίας του ’20 και στο κάστρο της πάμπλουτης και μυστηριώδους Μαργκερίτ, όλη η καλή κοινωνία της πόλης μαζεύεται για να την ακούσει να δίνει μοναδικές ερμηνείες στις αγαπημένες της άριες. Η μοναδικότητα έγκειται στη φρικτή κακοφωνία της σοπράνο, η οποία εκτελεί ανελέητα τα κομμάτια της όπερας, όλοι όμως, λόγω υποκρισίας, αντιμετωπίζουν την οικοδέσποινα σαν τη μεγάλη ντίβα που κι η ίδια νομίζει πως είναι. Όταν παρευρεθούν στην τελευταία συναυλία ένας δημοσιογράφος κι ένας ντανταϊστής ποιητής και δημοσιοποιήσουν αυτή τη μοναδική καλλιτέχνη-φαινόμενο, η Μαργκερίτ θα έρθει πολύ κοντά στο όνειρο και την απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα.

Δυο φορές υποψήφιος για τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών, ο Γάλλος σκηνοθέτης Ξαβιέ Τζιανολί επιστρέφει με μια αντισυμβατική κωμωδία για τη χειρότερη σοπράνο του κόσμου, εμπνευσμένος από την αληθινή ιστορία της κακόφωνης τραγουδίστριας της όπερας Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς.

Κυριακή 24 Ιουλίου (ώρα 21.30)

Ο τερματισμός | Finish line

Ελλάδα | Σκηνοθεσία: Ελιάνας Αμπραβανέλ | 2016 | 70’ | Γλώσσα: Ελληνικά 

«Ο τερματισμός» είναι ένας οδηγός για σούπερ ήρωες της διπλανής πόρτας, ο οποίος παρακολουθεί τις ζωές τριών αειθαλών εφήβων που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει με κάθε χιλιόμετρο! Ο Ιδομενέας είναι ένας εύρωστος Κρητικός που τρέχει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο ξυπόλητος, φορώντας αρχαιοελληνική πανοπλία. Ο Αντώνης είναι ένας βοσκός του παλιού καιρού, που ανακάλυψε το ταλέντο του στο τρέξιμο όταν προσπέρασε κατά λάθος ένα λύκο που του είχε κλέψει ένα πρόβατο. Ο Στέλιος είναι ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στην Ελλάδα, που μοιάζει να τρέχει πρόσω ολοταχώς προς την αθανασία. Κάθε φορά που περνούν τη γραμμή του τερματισμού, έρχονται ένα βήμα πιο κοντά στον καθημερινό ήρωα που κρύβουν μέσα τους.

Το ντοκιμαντέρ έκανε πρεμιέρα στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το 2016.

Δευτέρα 25 - Τρίτη 26 - Τετάρτη 27 Ιουλίου (ώρα 21.30)

Ατίθασες | Mustang

Τουρκία, Γαλλία, Κατάρ, Γερμανία | Σκηνοθεσία: Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιουβέν |2015 | 97’ | Γλώσσα: Τουρκικά

Το καλοκαίρι έχει μόλις αρχίσει. Σε ένα απομονωμένο χωριό της Τουρκίας πέντε αδερφές γυρνώντας από το σχολείο, σταματούν για να παίξουν στην θάλασσα με τους συμμαθητές τους. Τα αθώα παιχνίδια τους κρίνονται ανάρμοστα και σκανδαλώδη από τους ενήλικους και οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες. Το σπίτι της οικογένειας μετατρέπεται σταδιακά σε φυλακή, οι δουλειές του σπιτιού και τα μαθήματα μαγειρικής αντικαθιστούν το σχολείο και οι γάμοι των κοριτσιών κανονίζονται ο ένας μετά τον άλλο. Οι πέντε αδερφές αντιδρούν, η κάθε μια με τον δικό της τρόπο, ενάντια στα όρια που τους επιβάλλονται.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιβέν αποτέλεσε την επίσημη υποψηφιότητα της Γαλλίας για το Ξενόγλωσσο Όσκαρ 2016 και επικεντρώνεται στο τι σημαίνει να γεννηθείς κορίτσι στη σύγχρονη Τουρκία, σε μια αντιφατική κοινωνία όπου το μέλλον και η ζωή σου είναι προδιαγεγραμμένα.

Πέμπτη 28 - Παρασκευή 29 Ιουλίου - Σάββατο 30 Αυγούστου (ώρα 21.30)

Τετάρτη 04:45 | Wednesday 04:45

Ελλάδα, Γερμανία, Ισραήλ| Σκηνοθεσία: Αλέξης Αλεξίου | 2015 | 116’ | Γλώσσα: Ελληνικά

Αθήνα, χειμώνας 2010. Ο Στέλιος έχει 32 ώρες πριν χάσει τα πάντα. Από το τζαζ μπαρ που με πολύ κόπο διατηρεί σε λειτουργία εδώ και χρόνια, μέχρι την ίδια του την οικογένεια. Ο Ρουμάνος γκάνγκστερ που του έχει δανείσει χρήματα, απαιτεί να εξοφληθεί το χρέος τώρα. Ο μεσολαβητής και πρώην φίλος του Στέλιου, τον υποχρεώνει σε διάφορα παράνομα θελήματα. Η σύζυγός του σκέφτεται σοβαρά να τον εγκαταλείψει και ένας ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες, σηκώνει επιτέλους το ανάστημα του. 

Ένα ελληνικό νεονουάρ που απέσπασε συνολικά εννιά Ίριδες στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α' Ανδρικού Ρόλου, Φωτογραφίας, Μοντάζ, Μουσικής, Σκηνογραφίας, Ήχου και Ειδικών Εφέ.