Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Παρουσίαση

Παρουσίαση του οπτικοακουστικού project “Island Gardens” του Mike Cooper στο ResidenceSEA

02 Ιουλ 2016
ResidenceSEA ,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Ελεύθερη είσοδος

21:00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Παρουσίαση του οπτικοακουστικού project “Island Gardens” του Mike Cooper στο ResidenceSEA

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Περισσότερες Πληροφορίες:

    Η ResidenceSEA βρίσκεται στο τέλος της οδού Κιλκίς, πίσω από το Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο.

    Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα και στη σελίδα τους στο facebook

Το Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016, στις 21:00, το ResidenceSEA θα παρουσιάσει το οπτικοακουστικό project “Island Gardens” του Βρετανού μουσικοσυνθέτη Mike Cooper.

Το “Island Gardens” είναι ένα εν εξελίξει οπτικοακουστικό project, το οποίο μέσα από λέξεις, μύθους, ιστορίες, ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα ενώνει νησιά από όλο τον κόσμο. Για τον Mike ο χώρος του ResidenceSEA, ο οποίος παλιά ήταν η γνωστή ταβέρνα “Παλιό Λίντο”, αποτελεί ένα νησί από μόνος του, δηλαδή αποτελεί ένα νησί στο νησί! Όλο το ηχητικό και οπτικό υλικό για το “Island Garden” έχει καταγραφεί στο εσωτερικό χώρο του ResidenceSEA κατά την παραμονή του καλλιτέχνη, διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων. Ο Mike μιλώντας για το project τονίζει ότι το «Island Gardens» αποτελεί φόρο τιμής στον Ούγγρο κινηματογραφιστή Vilmos Zsigmond, κάνοντας αναφορά στην ταινία “McCabe & Mrs. Miller” του 1971, της οποίας το soundtrack ήταν του Leonard Cohen. Ο Vilmos, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Ιανουάριο, σε όλα τα έργα του εστίασε στο φυσικό φως και στα ζωηρά χρώματα. Επίσης, εκτός από την παρουσίαση ο Mike Cooper θα παίξει ζωντανά μουσική προωθώντας την πρόσφατη δουλειά του με τίτλο  "Fratello Mare" (θαλασσινός αδελφός).

Ο Mike Cooper είναι συνθέτης ο οποίος αυτοσχεδιάζει δουλεύοντας σε οπτικοακουστικά projects. Επίσης, είναι ραδιοφωνικός παραγωγός προγραμμάτων τέχνης, παίζει κιθάρα και τραγουδά. Ο Mike Cooper δημιουργεί τέχνη όταν ταξιδεύει, ακούει και καταγράφει ήχους, αναζητώντας ένα μοντέλο για τη δημιουργία νέων εμπειριών προερχόμενων από φανταστικούς ήχους και εξιστορήσεις παραμυθιών, ανακαλύπτοντας με αυτό το τρόπο το Genius Loci, το «πνεύμα κάθε τόπου».

Το ResidenceSEA βρίσκεται στην παραλία, πίσω από το Παγκρήτιο Στάδιο, στο τέρμα της οδού Κιλκής (Το Παλιό Λίντο). Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον Mike Cooper στην ιστοσελίδα www.cooparia.com.

Το «ResidenceSEA - Sensing your Environment through Art», είναι ένας χώρος φιλοξενίας ερμηνευτών, ερευνητών και καλλιτεχνών των πολυμέσων, οι οποίοι εργάζονται στους χώρους μεταξύ τέχνης, επιστήμης και τεχνολογίας. Το ResidenceSEA βρίσκεται στην παραλία της Αμμουδάρας στο Ηράκλειο, πίσω από το Παγκρήτιο Στάδιο, στην παλιά ταβέρνα Λίντο, στο τέλος της οδού Κιλκίς.