Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Συναυλία

Μουσικές Παρασκευές 2016 στον Λαβύρινθο - Παρασκευή 8/7

08 Ιουλ 2016
ΧΟΥΔΕΤΣΙ, Κήπος Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Ελεύθερη είσοδος

21.30 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Μουσικές Παρασκευές 2016 στον Λαβύρινθο - Παρασκευή 8/7

Οι Μουσικές Παρασκευές στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος στο Χουδέτσι έχουν αναδειχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς διαρκείας της Κρήτης σήμερα. Κάθε Παρασκευή και σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, κορυφαίοι μουσικοί που έρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου να διδάξουν στα σεμινάρια του Λαβυρίνθου μοιράζονται την τέχνη τους δωρεάν με την τοπική κοινωνία.

Αυτή την Παρασκευή 8/7/2016 στις 9:30 στον κήπο του Λαβυρίνθου στο Χουδέτσι θα ακουστούν σημαντικοί καλλιτέχνες από την Ιταλία, την Τουρκία και την Ελλάδα

Πατρίτσια Μπόβι είναι από τις κορυφαίες ερμηνεύτριες και ερευνήτριες της μουσικής του Ιταλικού μεσαίωνα. Θα τραγουδήσει συνοδεύοντας τον εαυτό της με άρπα ενώ μαζί της θα παίξει και ο Πέππε Φράνα αναγεννησιακό λαούτο. 

* Ο Murat Aydemir και ο Ευγένιος Βούλγαρης θεωρούνται και οι δυο από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες του έγχορδου οργάνου τανμπούρ, ο ένας παίζει mizrapli tanbur (τανμπούρ με πέννα) και ο άλλος yaylı tanbur (τανμπούρ με δοξάρι). Θα παίξουν και ξεχωριστά και μαζί, φανερώνοντας τις εκπληκτικές δυνατότητες αυτού του ιδιαίτερα εκφραστικού οργάνου. 

* Η Θεοδώρα Αθανασίου (κιθάρα & φωνή) και ο Παύλος Σπυρόπουλος (κοντραμπάσο) απαρτίζουν το Garlic Duo. Δύο μουσικοί που καταπιάνονται με παλιά μοτίβα, φτιάχνοντας νέα δικά τους. Ένα παλιό κιθαρόνι με συρμάτινες χορδές βγαλμένο από τον κόσμο του ρεμπέτικου λαϊκού τραγουδιού και ένα κοντραμπάσο, σε διασκευές παραδοσιακών σκοπών και δικές τους συνθέσεις, που αδιαφορούν για μια στείρα διατήρηση της όποιας παράδοσης και επικεντρώνουν στη δημιουργία της δικής τους αισθητικής και μουσικής πρότασης. Μαζί τους θα παίξει και ο Ταξιάρχης Γεωργούλης Ούτι.