Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Φεστιβάλ

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους "IndieCrete Film Festival"

19 Αυγ 2016

19.08 έως 21.08

Άνω Αρχάνες, κιν/φος ,
Ηράκλειο
Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους "IndieCrete Film Festival"

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους IndieCrete είναι το πρώτο Φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου που διοργανώνεται στην Κρήτη. Πρόκειται για ένα “open air” Φεστιβάλ που θα διεξαχθεί το από τις 19 ως τις 21 Αυγούστου 2016 στο θερινό κινηματογράφο «Παράδεισος», στις Άνω Αρχάνες.

Οι κατηγορίες του Φεστιβάλ είναι οι εξής: Δράμα, Κωμωδία, Κοινωνικά Δικαιώματα, Επιστημονική Φαντασία και Γυναίκες Σκηνοθέτιδες. 

Εξαιρετική ήταν η υποδοχή του φεστιβάλ από τον κινηματογραφικό κόσμο, αφού η οργανωτική επιτροπή δέχτηκε πάνω από 1300 ταινίες απ’ όλον τον κόσμο, με 35 απ’ αυτές να συμμετέχουν στο καλοκαιρινό της πρόγραμμα. Πρόκειται για ταινίες από την Κίνα, την Ισπανία, την Αμερική, τον Καναδά, τις Φιλιππίνες, την Αγγλία κ.α. Αρκετές αποστολές έχουν ήδη προγραμματίσει την επίσκεψη τους στο Φεστιβάλ.

Ο χαρακτήρας του φεστιβάλ θα είναι διαγωνιστικός, ενώ ταυτόχρονα με τις προβολές των  ταινιών θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις  και workshops με εισηγητές διακεκριμένους κινηματογραφιστές. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Igor Korosec (Ηθοποιός–Η.Π.Α.), Γρηγόρη Καραντινάκη (Σκηνοθέτης – Ελλάδα) και Κωστή Νικολόπουλο (Διευθυντής Φωτογραφίας – Ελλάδα).

Η Κριτική Επιτροπή, η οποία έχει επιφορτιστεί με το έργο της κρίσης και της τελικής επιλογής των ταινιών, αποτελείται από γνωστούς Έλληνες κινηματογραφιστές και ανθρώπους που κινηματογραφικού χώρου γενικά, που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία και επιτυχίες στο ενεργητικό τους. 

Πιο συγκεκριμένα, την φετινή Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ θα αποτελέσουν οι:

Θέμις Μπαζάκα  (Ηθοποιός) 

Γρηγόρης Καραντινάκης  (Σκηνοθέτης)

Κωστής Νικολόπουλος (Διευθυντής Φωτογραφίας)

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ έχει αναλάβει η σκηνοθέτης Κωνσταντίνα Πάλλη. Την οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ αποτελούν οι  Nickolay Dorozhkin (τεχνική διεύθυνση), Μανόλης Βάρδας (event manager), Φανή Καλαθάκη (υπεύθυνη επικοινωνίας), Ευαγγελία Μπαστάκη, Μιχάλης Αλεξάκης.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων, τον Σύλλογο Βαθυπέτρου και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Χορηγός επικοινωνίας είναι η Ε.Ρ.Τ.+

Δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ: 

indiecrete.com/Indiecrete-2016-web-program.pdf