Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Θέατρο

"Το παιδί με την βαλίτσα" από το Σχήμα 7 (παιδική σκηνή)

06 Νοε 2016

06.11 έως 13.11

Θεατρικός Σταθμός,
Ηράκλειο
18.00

"Το παιδί με την βαλίτσα" από το Σχήμα 7 (παιδική σκηνή)

Το Σχήμα 7 θα παρουσιάσει τον φετινό χειμώνα το έργο για παιδιά του Μike Kenny, "Το παιδί με την βαλίτσα" σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου. H παράσταση θα παιχτεί στις 6 ,12 και 13 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στον θεατρικό σταθμο.Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί παράσταση αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς.

 "Το παιδί με την βαλίτσα"

Η μικρή Ναζλί ζει σε μια χώρα της Μέσης Ανατολής. Ξεσπά πόλεμος και η οικογένειά της αναγκάζεται να φύγει για να σωθεί. Ωστόσο τα χρήματα δεν αρκούν για να ταξιδέψουν όλοι και οι γονείς της την στέλνουν μόνη της στον αδερφό της στο Λονδίνο. Η Ναζλί φαντάζεται ότι είναι ο Σεβάχ ο Θαλασσινός και διασχίζει ερήμους, βουνά και θάλασσες,  με μόνη της συντροφιά την Κρίσια - ένα κορίτσι που έχει κι αυτό τον ίδιο προορισμό. Στη βαλίτσα έχει τις ιστορίες που της έλεγε ο πατέρας της.

Ο πολυβραβευμένος βρετανός θεατρικός συγγραφέας αγγίζει ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα, αυτό της αναγκαστικής μετανάστευσης. Η πραγματικότητα μπλέκεται με το παραμύθι και οδηγεί τους ήρωες μέσα απο εικόνες που δημιουργουν με τα σώματα τους να ταξιδεψουν και να μπλεχτούν σε περιπέτειες.Η παράσταση μέσα απο λιτά, αλλά ευρηματικά και σημαντικά για την εξέλιξη της ιστορίας, σκηνικά δίνει την ευκαιρία και χαρά στα παιδιά να διευρύνουν την φαντασία τους και να σκεφτούν..Η αλήθεια ειπωμένη χωρίς υπερβολές ,με χιούμορ και χωρίς διδακτισμό. Η εξαιρετική μετάφραση της Ξένιας Καλογεροπούλου, που ασχολείται εδώ και χρόνια με το παιδικό θέατρο έρχεται να αναδείξει το υπέροχο κείμενο.

Ηθοποιοί: Ροδούλα Κρανιωτάκη, Μάνος Ζειμπέκης, Σοφία Δερμιτζάκη, Ελένη Γιαλαμά.

Σκηνοθεσία- Γενική επιμέλεια: Κώνσταντίνος Μεταξάκης.

Ζωγραφικη σκηνικού: Άννα Χιλετζάκη

επεξεργασία video: Αγγελος Αρβανίτης

Διάρκεια παράστασης:80'