Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Συναυλία

Μουσικές Παρασκευές 2017 στον Λαβύρινθο - Παρασκευή 30/6

30 Ιουν 2017
ΧΟΥΔΕΤΣΙ, Κήπος Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Ελεύθερη είσοδος

21.30 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Μουσικές Παρασκευές 2017 στον Λαβύρινθο - Παρασκευή 30/6

Οι Μουσικές Παρασκευές στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος στο Χουδέτσι έχουν αναδειχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς διαρκείας της Κρήτης σήμερα. Κάθε Παρασκευή και σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, κορυφαίοι μουσικοί που έρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου να διδάξουν στα σεμινάρια του Λαβυρίνθου μοιράζονται την τέχνη τους δωρεάν με την τοπική κοινωνία.

Παρασκευή 30/6/2017

1ο μέρος: 

Γιώργος Μανωλάκης (μπουζούκι), Στέφανος Κουρουπάκης (κοντραμπάσο), Παναγιώτης Καπιζιώνης (μπουζούκι,μπαγλαμάς), Νίκος Κάπλατζης (κρουστά), Χριστόφορος Παπανικολάου (κιθάρα) 

2ο μέρος: 

Γιώργος Μανωλάκης (λαούτο), Νίκος Σιδηροκαστρίτης (τύμπανα)

Ο Γιώργος Μανωλάκης είναι από τους σημαντικότερους μουσικούς της Κρήτης και σίγουρα από τους πιο πολύπλευρους. Σε αυτή τη συναυλία θα παρουσιάσει δυο ξεχωριστά προγράμματα με πρωταγωνιστές δυο πολύ διαφορετικά όργανα που προέρχονται από ριζικά διαφορετικές παραδόσεις. 

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα παίξει στο μπουζούκι μια επιλογή από κομμάτια από διάφορες εποχές της νέο-Ελληνικής αστικής μουσικής με συνοδεία από τους Νίκο Κάπλατζη (κρουστά), Παναγιώτη Καπιζιώνη (μπουζούκι, μπαγλαμά), Στέφανο Κουρουπάκη (κόντραμπάσο), Χριστόφορο Παπανικολάου(κιθάρα).

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, ο Γιώργος Μανωλάκης θα παίξει μια επιλογή από συνθέσεις δικές του καθώς και αυτοσχεδιασμούς πάνω στο κρητικό λαούτο. Πολλοί σήμερα τον θεωρούν τον κορυφαίο δεξιοτέχνη του λαούτου στην Κρήτη σήμερα. Επίσης είναι ένας πολύ εφευρετικός και εμπνευσμένος συνθέτης. θα συμπράξει στο πρόγραμμα αυτό με τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη στα τύμπανα (ντραμς). Ο Νίκος Σιδηροκαστρίτης είναι ένας μουσικός που δύσκολα μπορεί να τον κατατάξει κανείς σε κάποια συγκεκριμένη μουσική κατηγορία. Πρωτοπόρος και ιδιαίτερα εφευρετικός καταφέρνει με μεγάλη ευαισθησία και φυσικότητα να εντάξει το όργανό του ακόμα και σε μουσικά σχήματα που δύσκολα θα μπορούσε να το φανταστεί κανείς. Μαζί, ο Γιώργος Μανωλάκης και ο Νίκος Σιδηροκαστρίτης αποτελούν μια από τις πιο συναρπαστικές μουσικές προτάσεις των ημερών μας.

Στις 9:30 στον κήπο του Λαβυρίνθου (Χουδέτσι) με ελεύθερη είσοδο.