Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Χορός

Χοροθεατρική Παράσταση ” AQUA ”

05 Αυγ 2017

05.08 έως 06.08

Τεχνόπολις, Αμμουδάρα,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Προπώληση 10 ευρώ | Φοιτητικό/Ανέργων /Μαθητικό 8 ευρώ

21:30 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Χοροθεατρική Παράσταση ” AQUA ”

Πρόσθετες Πληροφορίες

Χοροθέατρο Παράσταση ”AQUA” από την Ομάδα Νεφελόπετρα
το Σάββατο 05 και Κυριακή 06 Αυγούστου στο Τεχνόπολις στις 21:30

H Νefelopetra μετά από τρία χρόνια επιτυχίας με το Circus explosiva παρουσιάζει το Nefelopetra Aqua. Μια παράσταση με live μουσική,χορό, ακροβατικά και video arts. Eμπνευσμένη από τη ρήση του Ηράκλειτου, Ψυχήσιν Θάνατος ύδωρ γενέσθαι, ύδατι δε θάνατος γην γενέσθαι, εκ γης δε ύδωρ γίνεται, εξ ύδατος δε ψυχή...
Εξι performers, τρεις μουσικοί, μία εναέρια ακροβάτρια, μια σοπρανο και μια χορεύτρια, φιλοδοξούν μέσω της μουσικής και της κίνησης να εξερευνήσουν το μυστήριο της ζωής, βουτώντας σε βαθιά νερά και παλεύοντας επίμονα με τη βαρύτητα. Ο άνθρωπος ως ον που άνω θρώσκει έρχεται αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό ξανά και ξανά για να καταλάβει στο τέλος ότι όλη η μαγεία βρίσκεται μέσα μας..

εξι performers θα εναλλάσουν τη live μουσική με τη βοήθεια loop station, με τα ακροβατικά τους,φιλοδοξώντας να γεμίσουν το χώρο με ήχους που παράγονται από ολόκληρες ορχήστρες.Το σκηνικό σε minimal αισθητική θα αποτελείται από τρία κρεμάσματα,εναέρια πανιά,σχοινί και εναέριο δίχτυ,καθώς και μια οθόνη για τα projections όπου το κοινό θα χει την αίσθηση ότι βρίσκεται σε cinema.

Το Νefelopetra Aqua, έχει εμπνευστεί από την ίδια μας την ύπαρξη. Ο άνθρωπος, μια πολύπλοκη οντώτητα, διέπεται από μια ανίκητη επιθυμία. Να κοιτάει ψηλά, να εξευρενά, να μάχεται με τον ίδιο του τον εαυτό, να ανακαλύπτει, να δαμάζει τη φύση και τα στοιχεία της. Πόσες φορές όμως άραγε κοιτάμε ψηλά; Πόσες φορες η καθημέρινότητα μας βαραίνει σε τέτοιο σημείο που χάνουμε εντελώς την αίσθηση της ίδιας μας της ταυτότητας; Ισως τελικά η έλλειψη της βαρύτητας, η αίσθηση που έχει το έμβρυο στη μήτρα, να είναι το κλειδί. Το κλειδί της απόλυτης ολοκλήρωσης που ο άνθρωπος αναζητά από το πρώτο του λεπτό στη ζωή. Ίσως το Νερό,το πολύτιμο αυτό στοιχείο που μας αγκαλιάζει αρχικά και στη συνέχεια ρέει και μας διαπερνά, να συνδέεται άρρηκτα με την ψυχή μας. Άλλωστε η ψυχή, δεν είναι τίποτε άλλο από μια γαλάζια,εύθραυστη ανταύγεια, που αντανακλάται στο βλέμμα μας και ξεφεύγει από τα δάκρυά μας..
Αυτή η παράσταση καθοδηγείται από αυτήν την ανάγκη του ανθρώπου για το υψηλό, το δύσκολο, το άφταστο και εμπνέεται από το διαυγές, το γάργαρο, το διάφανο του νερού. Γιατί ίσως η ψυχή μας, να είναι μια σταγόνα από δροσερό νερο, που βρίσκεται σε ένα διαρκές ταξίδι, και μας συντροφεύει.Το μόνο που μας μένει να κάνουμε είναι να ακούσουμε το τραγούδι του και να δούμε τις αντανακλάσεις του, πάνω μας, μέσα μας, παντού.

H oμάδα
H Νefelopetra ιδρύθηκε το 2009 από τον Πέτρο Πολίτη και τη Νεφέλη Μαρκάκη. Έχει παίξει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, στο Half Note, στο Cabaret Voltair, στο El Convento del Arte, και έχει ταξιδέψει στο Regency Casino Thessalonikis για δυο συνεχείς χρονιές, στην Ελάτεια, στα Κύθηρα και στην Πάρο. Εμφανίστηκε επίσης στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο κεντρικό stage του Συντάγματος υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, στο φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών , στη Σύρο στο θέατρο Απόλλων και στο Mέγαρο Mουσικής Αθηνών. Η ομάδα συνδυάζει τη μουσική, τον χορό και τα εικαστικά χρησιμοποιώντας πάντα τις τέχνες αυτές για να διηγηθεί μια ιστορία. Οι δημιουργίες της είναι πάντα πρωτότυπες - μουσική σύνθεση, χορογραφία και video arts.

Nεφέλη Μαρκάκη-ηλεκτρικό βιολί-ακροβατικά
Πετρος Πολίτης-ηλεκτρική κιθάρα-ακροβατικά
Νηρεύς Μαρκάκης-ηλεκτρικό τσέλο
Δανάη Μαλτέζου-ακροβατικό σχοινί
Εmily Downs-χορός
Βιβή Συκιώτη-φωνή
Niko Koenig-Χορός