Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Συναυλία

Μουσικές Παρασκευές 2017 στον Λαβύρινθο - Παρασκευή 4/8

04 Αυγ 2017
ΧΟΥΔΕΤΣΙ, Κήπος Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Ελεύθερη είσοδος

21.30 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Μουσικές Παρασκευές 2017 στον Λαβύρινθο - Παρασκευή 4/8

Οι Μουσικές Παρασκευές στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος στο Χουδέτσι έχουν αναδειχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς διαρκείας της Κρήτης σήμερα. Κάθε Παρασκευή και σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, κορυφαίοι μουσικοί που έρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου να διδάξουν στα σεμινάρια του Λαβυρίνθου μοιράζονται την τέχνη τους δωρεάν με την τοπική κοινωνία.

Παρασκευή 4/8/2017

Τραγούδια της Βουλγαρίας: Tzvetanka Varimezova (φωνή, ταμπουρίτσα) and IvanVarimezov (γκάϊντα)

Η Tzvetanka Varimezova γεννήθηκε στη Βουλγαρία. Πήρε πτυχίο διεύθυνσης ορχήστρας και παιδαγωγικής παραδοσιακών μουσικών οργάνων από την Ακαδημία Μουσικής και Χορού του Plovdiv.

Απ’ το 2001, ζει στις Η.Π.Α. και διδάσκει στο τμήμα Παραδοσιακής Βουλγάρικης Μουσικής του UCLA. Διδάσκει Βουλγάρικο πολυφωνικό τραγούδι ενώ παράλληλα διευθύνει και τη γυναικεία χορωδία -"Superdevoiche"του πανεπιστημίου UCLA.

Η Tzvetanka έχει συμμετάσχει σε συναυλίες σε ολόκληρο τον κόσμο και αποτελεί εξαίρετη αντιπρόσωπο της Βουλγαρικής φωνητικής και χορωδιακής παράδοσης.

Μαζί με το σύζυγό της Ivan Varimezov, εξαίρετο δεξιοτέχνη της βουλγάρικης γκάϊντας θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα από τραγούδια διαφόρων περιοχών της Βουλγαρίας.

Patrizia Bovi & Micrologus ( Goffredo Delgi Esposti, Gabriele Russo, PeppeFrana, Enea Sorini) η Patrizia Bovi, από την Ασίζη της Ιταλίας είναι μια από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες στον κόσμο της Παλαιάς Ευρωπαϊκής Μουσικής και κυρίως εκείνη της Ιταλίας. Το 1984 δημιούργησε το σχήμα Micrologus, με ευρεσιτέχνες της μεσαιωνικής ιταλικής μουσικής που οι εκτελέσεις τους συνεχίζουν μέχρι σήμερα να αποθεώνουν διεθνώς το κοινό. Η Bovi εκτός της διδασκαλίας της στο Centro Studi Europeo di Musica Medievale Adolfo Broegg στο Spello από το 2009, διδάσκει και δίνει συναυλίες ανά τον κόσμο. Το 2008 βραβεύτηκε ως “Chevalier des Arts et des Lettres” από το υπουργείο πολιτισμού της Γαλλίας. Μαζί με το σχήμα Micrologus θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα της παλαιάς Ιταλικής Μουσικής.

Κλασσική Ινδική μουσική της Βόρειας Ινδίας: Ido Segal (Hansa Veena) –Γιάννης Ζάννης (Tabla)

O Ido Segal γεννήθηκε στο Ισραήλ. Το 2000 ξεκίνησε να σπουδάζει κλασσική ινδική μουσική και στη συνέχεια μετακόμισε για εννέα χρόνια στην Ινδία όπου και μελέτησε τη συναρπαστική και εξαιρετικά πολύπλοκη μουσική παράδοσή της. Σπούδασε κάτω από την επίβλεψη του αναγνωρισμένου δεξιοτέχνη σιτάρ Dr J.N Goswani. Το 2005 έγινε δεκτός ως μαθητής δίπλα στο σπουδαίο δάσκαλο Σιτάρ, τον Ustad Shujaat Hussain Khan. Ο Ido Segal είναι από τους λίγους μουσικούς μη ινδικής καταγωγής, που εξειδικεύονται στο HansaVeena, ένα ινδικό είδος slideboard guitar που σχεδιάστηκε από τον Ravi Shankar και ανήκει στη μουσική σχολή της οικογένειας του δασκάλου του, που έχει ειδικευθεί στο “Gayaki ang”, μια τεχνική που μιμείται τη χροιά, το glissando και τα ποικίλματα της ανθρώπινης φωνής, στα έγχορδα μουσικά όργανα.

Σήμερα ζει στην Ισπανία, όπου διδάσκει και παρουσιάζει μια σειρά από προγράμματα που εστιάζονται στην ινδική και τούρκικη μουσική, το Sephardic (μουσική των Εβραίων της Ισπανίας ως τον 15αι. Σεφαρδίτικο) και το φλαμένκο.

Σ’ αυτήν τη συναυλία θα παίξει ragas (τρόπους) της κλασσικής μουσικής της Βόρεια ς Ινδίας συνοδευόμενος από τον Γιάννη Ζάννη στην τάμπλα, (πρόκειται για ένα ζευγάρι από μικρά τύμπανα και θεωρείται το σημαντικότερο κρουστό της Βόρειας Ινδίας για το οποίο απαιτείται μακρόχρονη μελέτη και ιδιαίτερη δεξιοτεχνία. 

Στις 9:30 στον κήπο του Λαβυρίνθου (Χουδέτσι) με ελεύθερη είσοδο.