Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Συναυλία

Εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2018 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

18 Μαϊ 2018
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Ελεύθερη είσοδος

20.00

Εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2018 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, που για το 2018 έχει θέμα  «Μουσεία και (δια) δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό», το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου και την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Την Παρασκευή 18 Μαΐου και την Δευτέρα 21 Μαΐου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συνδιοργανώνει με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Εποπτείας Κοινωνικών Δομών και Μετανάστευσης του Δήμου Ηρακλείου και την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, θεματικές ξεναγήσεις με θέμα τις  Μετακινήσεις, ανθρώπων και αντικειμένων στην Κρήτη κατά την Εποχή του Χαλκού, για ομάδες προσφύγων  που φιλοξενούνται στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εστία» της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για την στέγαση και την ένταξη προσφύγων στην Κρήτη,  που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου.

Παράλληλα, το βράδυ της Παρασκευής 18 Μαΐου στις 8.00 μ.μ, θα πραγματοποιηθεί  μία ξεχωριστή συναυλία στον Κήπο του Μουσείου με το  μουσικό σύνολο “Vamos Ensemble” και την ερμηνεύτρια Ιωάννα Φόρτη, σε συνδιοργάνωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου  και της Περιφέρειας Κρήτης .

Το “Vamos Ensemble” πρωτοεμφανίστηκε στα Χανιά πριν από τέσσερα χρόνια και έχει ήδη μια πολύ σημαντική παρουσία στη μουσική σκηνή της Κρήτης. Είναι ένα πολυμελές σχήμα με σύνθεση συμφωνικής ορχήστρας, που ερμηνεύει μουσικές από όλον τον κόσμο και προσεγγίζει διαφορετικά μουσικά ιδιώματα μέσα από τον πολύ ιδιαίτερο προσωπικό του ήχο.

Η  Ιωάννα Φόρτη έχει διακριθεί σε ένα ευρύ και ετερόκλητο ρεπερτόριο, που περιλαμβάνει όπερα, οπερέτα, μπαρόκ, λόγια, έντεχνη και λαϊκή ελληνική μουσική, μιούζικαλ κ.ά. Η γνωριμία της με τον Μίκη Θεοδωράκη, το 2000, σηματοδότησε το ξεκίνημα μιας σημαντικής μουσικής διαδρομής, που περιλαμβάνει εμφανίσεις σε μεγάλα θέατρα σε Ελλάδα, Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Γερμανία (Carnegie Hall, Queen Elisabeth Hall, Neuköllner Oper Berlin, Ηρώδειο, Επίδαυρο, Μέγαρο Μουσικής, κ.λπ.), συνεργασίες με τους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες, μαέστρους, τραγουδιστές και σκηνοθέτες αλλά  και δισκογραφικές συμμετοχές

Το μουσικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ένα ευρύ ρεπερτόριο, που θα ξεκινά και θα καταλήγει στην Κρήτη, θα παντρεύει μουσικά ιδιώματα και θα μας ταξιδεύει στο παρελθόν και το παρόν μέσα από πολύ ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις και ξεχωριστές ερμηνείες.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων 

Παρασκευή 18 Μαΐου (είσοδος δωρεάν για το κοινό σε όλη την διάρκεια της ημέρας)

10.00-13.00    Θεματικές ξεναγήσεις σε ομάδες προσφύγων  που φιλοξενούνται στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εστία», που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου.

20:00    Μουσικές Περιηγήσεις με  το μουσικό σύνολο “Vamos Ensemble”  και την  Ιωάννα Φόρτη.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

10.00-13.00  Θεματικές ξεναγήσεις σε ομάδες προσφύγων  που φιλοξενούνται στο Ηράκλειο στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εστία», που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου  (Δωρεάν είσοδος μόνο για τους συμμετέχοντες στις ξεναγήσεις).