Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Φεστιβάλ

13ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Ρεθύμνου

23 Ιουν 2018

23.06 έως 25.06

Δημοτικός Κήπος Ρεθύμνου,
Ρέθυμνο

13ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Ρεθύμνου

Μέχρι το 2016 το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στο Ρέθυμνο αποτελούσε σημείο αναφοράς τόσο για τον κινηματικό χώρο όσο και για την κοινωνία της πόλης. Η απουσία του από το 2016 και μετά συμπίπτει με την επανεμφάνιση ακροδεξιών και φασιστικών στοιχείων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα ανησυχητικά και δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν στο Ρέθυμνο τόσο τον Οκτώβρη του 2016, όπου στο δημαρχείο αστυνομία και φασίστες εκδίωξαν και κυνήγησαν τους αντιφασίστες, όσο και το κλίμα τρομοκρατίας που επικράτησε μετά με κορύφωση την επίθεση τάγματος εφόδου στη Μητρόπολη. Μετά από μαχητικές κινητοποιήσεις του αντιφασιστικού κινήματος η κατάσταση εκτονώθηκε, ωστόσο προσπάθειες επανεμφάνισης των ακροδεξιών- φασιστών συνεχίζουν να γίνονται. Χαρακτηριστικά γεγονότα είναι τα φασιστικά συνθήματα στη πόλη και οι ακροδεξιές φασιστικές επιθέσεις σε φοιτητές και κατοίκους.

Ένας λόγος, ακόμα, που βρεθήκαμε μπροστά στην ανάγκη να διοργανώσουμε ξανά το αντιρατσιστικό φεστιβάλ, είναι και οι διεθνείς εξελίξεις που επηρέασαν τόσο νησί αλλά και την πόλη ειδικότερα. Ας μην ξεχνάμε τους πρόσφυγες που έφτασαν εδώ τον Σεπτέμβρη του 2017 και που από την πρώτη στιγμή, τόσο εμείς όσο και μεγάλο μέρος της κοινωνίας της πόλης, έδειξε την αλληλεγγύη της σε αυτούς τους κατατρεγμένους ανθρώπους. Ας μην ξεχνάμε ότι η Κρήτη ξέρει από προσφυγιά και πόλεμο.

Για αυτούς τους λόγους και για να τελειώσουμε επιτέλους με το τέρας του φασισμού και πολέμου, μπήκαμε στη διαδικασία να διοργανώσουμε ένα πολύμορφο και πολύχρωμο αντιρατσιστικό- αντιπολεμικό φεστιβάλ. Σας καλούμε λοιπόν στο 13ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Ρεθύμνου, που θα πραγματοποιηθεί 23-24 Ιουνίου στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου.

Συντονιστικό Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Ρεθύμνου.