Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Πολλαπλές εκδηλώσεις

"Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας" - Δράσεις του Δήμου Ηρακλείου

20 Σεπ 2018

20.09 έως 22.09

Ηράκλειο

"Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας" - Δράσεις του Δήμου Ηρακλείου

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στόχο έχει να προωθήσει την εναλλακτική μετακίνηση, δηλαδή το περπάτημα, το ποδήλατο, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την συλλογική μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών. Η εκστρατεία, που ξεκίνησε το 2002,  φέτος έχει ως θέμα την «Πολυτροπικότητα» και ως κεντρικό σύνθημα το «Συνδυάζω – Μετακινούμαι!».  

Έτσι ο Δήμος Ηρακλείου οργανώνει πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους! 

Αναλυτικότερα: Κατά την διάρκεια της εβδομάδας  ο Δήμος «φρεσκάρει» διαβάσεις, δημιουργεί νέες ράμπες ΑΜΕΑ και τοποθετεί χώρους στάθμευσης ποδηλάτων σε κρίσιμα σημεία της πόλης! 

Την Πέμπτη 20/9,  ο Δήμος Ηρακλείου παρουσιάζει   την πολιτική και την στρατηγική του για θέματα βιώσιμης κινητικότητας, προσβασιμότητας, οδικής ασφάλειας καθώς και τον σχεδιασμό για το νέο Αυτόματο Σύστημα Κοινοχρήστων Ποδηλάτων.

Την ίδια μέρα (Πέμπτη 20/9),  στις 19.00 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Νεολαίας, πραγματοποιείται εκδήλωση αφιερωμένη στην Οδική Ασφάλεια με την παρουσίαση του  Φόρουμ «Αγαπώ τη Ζωή- Οδηγώ με Προσοχή» που υλοποιείται με συνεργασία με την Τροχαία Ηρακλείου, τον Εθελοντικό  Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων και πλήθος φορέων, καθώς και ομιλία «Υπενθύμισης των βασικών κανόνων του ΚΟΚ … για όλους!» από το Σύλλογο Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Την Παρασκευή 21/9 από τις 11.00 έως τις 21.00 στην Πλατεία Καλλεργών,  η Σχολή Οδηγών Στεφανάκης μαζί με ειδικούς παιδαγωγούς, ξεναγεί τους Ηρακλειώτες σε ένα αλλιώτικο παιγνίδι (παζλ και ζωγραφική) για παιδιά 3+ ετών με τα σήματα του ΚΟΚ ενώ παράλληλα θα υπάρχουν ειδικοί προσομοιωτές (πρόσκρουση και την ανατροπή οχήματος) για χρήση από παιδιά 14+ ετών. 

Την ίδια ημέρα  (Παρασκευή 21/9) στις 18.30 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Νεολαίας, οργανώνεται το πρώτο συμμετοχικό εργαστήρι για την ανάπτυξη ποδηλατοδρόμων στο Ηράκλειο, με την υποστήριξη της STARIDAS Geography! 

Παράλληλα, την Παρασκευή 21/9 από τις 17.30 μέχρι τις 19.30 το απόγευμα στο κέντρο της πόλης οργανώνεται δράση «προβληματισμού» ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ για την κίνηση των ευάλωτων χρηστών (ΑΜΕΑ, γονείς με καροτσάκι) στην πόλη αλλά και επίδειξη μπάσκετ από τον Αθλητικό Σύλλογο Κινητικά Αναπήρων «Ηράκλειο» Α.Σ.Κ.Α. 

Ακόμα, την Παρασκευή 21/9 στις 19.30 οι Wine Walkers Crete στην Πλ. Καλλεργών … μας προτρέπουν να βρούμε τον «οδηγό της Βραδιάς» και μας ταξιδεύουν σε μια αλλιώτικη διαδραστική Οινογνωσία σε γηγενείς ποικιλίες κρασιού της Κρήτης! 

Το Σάββατο 22/9Πανευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο - από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα, το κέντρο (πέριξ της Πλ. Καλλεργών και Αγ. Τίτου) γεμίζει μικρούς και μεγάλους που με τη συμβολή του Ομίλου Ηράκλειο Ο.Α.Α. θα παίζουν μπάσκετ, σκάκι, τένις και πινγκ πονγκ στο δρόμο! Παράλληλα ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Ηρακλείου συνθέτει και αλλάζει τον δρόμο των πεζών! Στις 14.00 μετά το μεσημέρι… μια μικρή έκπληξη θα συμβεί … κάπου στο κέντρο! 

Το απόγευμα του Σαββάτου 22/9 στις 18.00 οργανώνεται μεγάλη Ποδηλατοβόλτα με την καθοδήγηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων του Ποδηλάτου! 

Όλες τις ημέρες Πέμπτη 20/9, Παρασκευή 21/9 και Σάββατο 22/9 από τις 10.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ, όλα τα παιδιά από … 1- 101 χρονών μπορούν να ζωγραφίσουν μπροστά από τη Βικελαία Βιβλιοθήκη στο κιόσκι του Δήμου Ηρακλείου τις ειδικές μασκότ τις εβδομάδας ή ότι άλλο θέλουν σχετικά με τις μετακινήσεις και το Κυκλοφοριακό! 

Την Παρασκευή 21/9 και το Σάββατο 22/9 τα ποδηλατάδικα της πόλης ΠΕΤΑΛΙ Procycling και ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΑΚΗΣ Στέφανος στην Πλ. Καλλεργών παρέχουν δωρεάν γρήγορο "CHECK - UP" για τα ποδήλατά  και δίνουν συμβουλές συντήρησης και ασφάλειας! 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας Κινητικότητας το ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου οργανώνει δράσεις με ενημερωτικά φυλλάδια, ηχητικά σποτ, βίντεο και ειδικά ερωτηματολόγια, ενώ παρέχει και μειωμένο κόμιστρο σε διαδρομές και κληρώσεις δωρεάν εισιτηρίων! 

Επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας Κινητικότητας το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Ηρακλείου συμμετέχει σε δράσεις του δήμου και επικοινωνεί τα μηνύματα ευαισθητοποίησης της οικολογικής μετακίνησης και του συνδυασμού των μέσων. 

Η διοργάνωση των εκδηλώσεων πραγματοποιείται από το Δήμο Ηρακλείου με την υποστήριξη πλήθους φορέων, συλλογικοτήτων και ιδιωτών.