Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Συναυλία

"To Σπήλαιο" - Μουσική παράσταση Monitor Fest 2018

12 Οκτ 2018

12.10 έως 13.10

Συγκρότημα ,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Προπώληση & Μειωμένο: €12 

Κανονικό: €14 

 

22.00

"To Σπήλαιο" - Μουσική παράσταση Monitor Fest 2018

Cretazine Tips

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, Βιβλιοπωλείο Λέξις (οδ. Έβανς)

Το αριστουργηματικό "Σπήλαιο" της βραβευμένης ανατρεπτικής ομάδας ODC ENSEMBLE και της Έλλης Παπακωσταντίνου στο Μόνιτορ Φεστ 2018 στις 12 και 13 Οκτωβρίου, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα "ΦΟΥΓΑΡΟ" του εργοστασιακού συγκροτήματος "Αθηνά" (Λεωφ. Ικάρου 9). 

Μετά την ευρωπαική τους περιοδεία που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς, και 2 μέρες μετά την παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής, "Το Σπήλαιο" έρχεται στο Μόνιτορ Φεστ 2018 για 2 μοναδικές μουσικές παραστάσεις την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στις 22:00 και το Σάββατο 13 Οκτ. στις 21:15

«Ένας καταιγισμός όλων των αισθήσεων.

Η όραση, η ακοή, και πάνω από όλα ο νους,

πάλευαν να συλλάβουν αυτό που συνέβαινε… 

Ένα συγκλονιστικό, απόλυτα μοναδικό εγχείρημα.»

(Κριτική με την ευκαιρία της παρουσίασης του έργου στο Aalborg Operafestival της Δανίας)

Σε αυτήν την συναυλιακή εκδοχή της παράστασης συμμετέχουν τραγουδιστές - μουσικοί - περφόρμερ –ανάμεσά τους και ο Blaine L. Reininger, ιστορικό στέλεχος των Tuxedomoon–. Στην εκδοχή αυτή συμμετέχει κατ εξαίρεση και ο μουσικοσυνθέτης Τηλέμαχος Μούσας.  Η συναυλία αυτή αποτελεί την μουσική εκδοχή της παράστασης "Σπήλαιο" που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς κατά τη θριαμβευτική της ευρωπαϊκή περιοδεία. 

Πρόκειται για ένα cyber pank ορατόριο για 4 φωνές, σαντούρι, πιάνο, ηλεκτρική κιθάρα και live electronics σε σύλληψη και λιμπρέτο Έλλης Παπακωνσταντίνου, μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση Τηλέμαχου Μούσα. 

Συμμετέχουν οι περφόρμερ–μουσικοί: Blaine L. Reininger (pedals & effects), Τηλέμαχος Μούσας (Ηλ.κιθάρα), Αναστασία Κατσιναβάκη (πιάνο, μουσική διδασκαλία), Βιβή Πέτση, Μαριλένα Χρυσοχοΐδη (σαντούρι). 

Στην παράσταση το "Σπήλαιο" η πολυβραβευμένη, καινοτόμος Ομάδα ODC (ODC Ensemble), που ιδρύθηκε από την Έλλη Παπακωνσταντίνου (Fulbright Artist’s Award 2018-2019), φέρνει στο σήμερα την αιώνια σύγκρουση Γνώσης και Αλήθειας με την παραμόρφωσή τους στον χαοτικό κόσμο των fake news και της fake life του διαδικτύου. 

Τον Ιουλίο,η ομάδα ODC άνοιξε με το «Σπήλαιο» το διεθνές φεστιβάλ BE Festival for Birmingham Repertory Theatre της Μεγάλης Βρετανίας το οποίο παρουσίασε, επίσης, με διθυραμβικές κριτικές τον Αύγουστο στο Copenhagen Opera Festival και στο Aalborg Opera Festival της Δανίας. Παράλληλα, τον Σεπτέμβριο του 2018 παρουσίασε τη νέα της παραγωγή «Kazin Barokk” σε μια ανάθεση της «Βαλέτα 18», Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2018. Συνεχίζοντας την έρευνα στις νέες τεχνολογίες και τη σύγχρονη όπερα, η Έλλη Παπακωνσταντίνου έχει προσκληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες (CCRMA, Stanford University) με βραβείο Fulbright 2018-2019, για την προετοιμασία της νέας παράστασης «Oedipus, Sex with Mum was blinding” που υποστηρίζεται από διεθνείς φορείς και το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού.

Μια διεθνής συμπαραγωγή που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Creative Lenses), του Danish Arts Council.

 

Είσοδος:

Προπώληση: 12 ευρω / Ανεργων - φοιτητων 12 ευρω / κανονικό 14 ευρω

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, Βιβλιοπωλέιο Λεξις (οδ Εβανς)

 

«Το σπήλαιο»

Σύλληψη, λιμπρέτο Έλλη Παπακωνσταντίνου 

Μουσική σύνθεση–ενορχήστρωση Τηλέμαχος Μούσας 

Περφόρμερ–μουσικοί Blaine L. Reininger, Τηλέμαχος Μούσας

Αναστασία Κατσιναβάκη, Βιβή Πέτση, Μαριλένα Χρυσοχοΐδη 

 

Δραματουργική συνεργασία Στέλλα Ράπτη, Tanja Diers 

Πιάνο–μουσική διδασκαλία Αναστασία Κατσιναβάκη 

Σαντούρι Μαριλένα Χρυσοχοΐδη 

Pedals & effects Blaine L. Reininger 

Ηλ. κιθάρα & effects Tηλέμαχος Μούσας