Ζούμε για να εξερευνούμε την Κρήτη. Έλα μαζί μας.

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

 • © Cretazine
 • Παιχνίδια στην άμμο ;-)Παιχνίδια στην άμμο ;-)© Cretazine
 • © Cretazine

Άη Γιάννης (Γαύδος)

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Κοντινοί οικισμοί: Σαρακήνικο
 • Νερά: κρυστάλλινα και ρηχά
 • Camping: εννοείται, αλλά οργανώσου!
 • Γυμνισμός: οπωσδήποτε!
 • Οργανωμένη: Καμία απολύτως οργάνωση. Για φαγητό και νερό και ίσως ένα ντους θα πρέπει να περπατήσεις ως τη μοναδική ταβέρνα που απέχει περίπου 15’ από την παραλία, κοντά στο σημείο που θα σε αφήσει το ΚΤΕΛ Γαύδου ή όποιο όχημα διαθέτεις.
 • Πάρε μαζί σου: όλα τα απαραίτητα για ελεύθερη κατασκήνωση (και βέβαια μπόλικο νερό), το παρεό και την κιθάρα σου!

Κάτι έξτρα

 • Για να φτάσεις στον Άη Γιάννη μπορείς είτε να περπατήσεις από το Σαρακήνικο, από τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο (40’ περίπου) είτε να φτάσεις με το ΚΤΕΛ Γαύδου (αν το πετύχεις!). Αν πας με τα πόδια φρόντισε να μην είναι μέσα στο καταμεσήμερο γιατί η ζέστη είναι αμείλικτη! 
 • Η απόσταση του Άη Γιάννη από το λιμάνι της Γαύδου είναι 4 χλμ. Με λίγα λόγια αν θες να κατασκηνώσεις εδώ, βρες μεταφορικό μέσο (ΚΤΕΛ, οτοστόπ ή ό,τι άλλο) για να σε πάει στον Άη Γιάννη. 

 

από την κατηγορία  Παραλίες
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

 

 

Στο παρελθόν έχει ψηφιστεί από το Discovery Channel ως μία από τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο – και καθόλου άδικα! Η ξανθή αμμουδιά του Άη Γιάννη φτάνει μέχρι εκεί που πάει το μάτι καταλήγοντας σε αμμόλοφους μέσα από τους οποίους ξεπροβάλλουν οι πανάρχαιοι κέδροι. Τα νερά είναι κρυστάλλινα, ζεστά, διάφανα και το όλο τοπίο μοιάζει απλά εξωτικό.

Εδώ συγκεντρώνονται οι πιο «χίπις» κατασκηνωτές - σε σχέση με το Σαρακήνικο - μιας και το σκηνικό είναι ακόμα πιο «χύμα», χωρίς την παραμικρή υποδομή (η μόνη ταβέρνα απέχει περίπου 15’ περπάτημα μέσα στην παχιά άμμο). Είναι ο παράδεισος του γυμνιστή μιας και τα μαγιό εδώ σπάνια κάνουν την εμφάνιση τους, αλλά και της χίπικης ζωής αφού πολλοί είναι αυτοί που μένουν εδώ για μήνες ολόκληρους. Θα το δεις και στις «καβάτζες» που έχουν μετατραπεί σε μικρά αυτοσχέδια σπιτικά – μέχρι και φουρνάκι χτισμένο με λάσπη και πέτρες έχουμε δει εδώ. Για ακόμα μεγαλύτερη απομόνωση μπορείς να φορτώσεις στους ώμους σου τα απαραίτητα και να προχωρήσεις μέσα από το νερό προς τα δυτικά μέχρι να φτάσεις μετά από 20΄- 25΄περπάτημα στην παραλία του Λαυρακά όπου το σκηνικό είναι παρόμοιο με αυτό του Άη Γιάννη – αλλά στο ακόμα πιο ερημικό του.