Ζούμε στους ρυθμούς της πόλης. Ακολούθησε μας.

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

  • Από την έκθεση Tatu TabuΑπό την έκθεση Tatu Tabu© bric-a-brac
240x360 GR

Η κυρία Bric κι ο κύριος Brac

Μάθαμε την ύπαρξη τους από την έκθεση “Tatu Tabu” στο Τρίτο και βαλθήκαμε να μάθουμε ποιοι είναι οι δημιουργοί αυτών των αξιοπερίεργων, σουρεαλιστικών πλασμάτων. Μετά από πολλές μπύρες και κρασιά στο Τρίτο, και συζήτηση εφ’όλης της ύλης, σας παρουσιάζουμε τους Βric-a-Βrac που ήρθαν (ελπίζουμε) για να μείνουν στην πόλη!

Cretazine Tips

  • Μάθε περισσότερα για τους bric-a-brac και τα project τους στο site τους, και βρες τους στο facebook
  • H Έκθεση Tatu Tabu βρίσκεται ακόμη στο μπαρ Τρίτο (Μεραμβέλου 3). Όσοι πιστοί προσέλθετε πριν εκτοπιστεί από κάποια καινούργια έκθεση!
από την κατηγορία  Πρόσωπα της πόλης
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

 

 

Σουρεαλιστές, μυστηριώδεις, ταξιδεμένοι, διαβασμένοι. Τους αγαπήσαμε

Ποιοι είναι οι bric-à-brac; Συστηθείτε μας.

Η bric-à-brac αποτελείται από την κυρία Bric και τον κύριο Brac. Είμαστε σχεδιαστές οπτικής επικοινωνίας και διατηρούμε τη βάση μας στην Αγία Τριάδα.

Πόσο καιρό ζείτε εδώ; Πόσο εύκολη ήταν η προσαρμογή;

Ζούμε εδώ και ένα χρόνο στο Ηράκλειο. Πριν μέναμε Λονδίνο. Η προσαρμογή ήταν ομαλή, σχεδόν φυσική, χάρη στην εξωστρέφεια και την καλοσύνη των κατοίκων του Ηρακλείου.

Τι λατρεύετε και τι μισείτε σε αυτή την πόλη;

Λατρεύουμε τον πολυσχιδή της χαρακτήρα, τους μουσικούς, τα κεράσματα και τα οπωροκηπευτικά της. Μισούμε με πάθος τα σκουπίδια, εκείνους που εγκαταλείπουν τα σκουπίδια όπου κάτσει καθώς και την οπτική και μουσική ρύπανση από επίδοξους ιππότες της ασφάλτου με αεροτομές, εξατμίσεις-μπουριά, ηχοσύστημα στη διαπασών κλπ.

Αν σας ζητούσαν να κάνετε το rebranding του Ηρακλείου, τι θα κάνατε;

Σε κάθε περίπτωση θα διατηρούσαμε το υπάρχον σήμα. Είναι από τα ομορφότερα σήματα δήμων. Όσο για τα υπόλοιπα, περιμένουμε τηλέφωνο από το δήμο.

Ποιο μέρος στην πόλη έχει προοπτικές εξέλιξης κατά τη γνώμη σας; Πώς θα μπορούσατε να το φανταστείτε εσείς;

Τα τείχη, το κέντρο και η Αγία Τριάδα που μένουμε εμείς, έχουν τεράστιες δυνατότητες εξέλιξης. Είμαστε σίγουροι οτι υπάρχουν και άλλα μέρη τα οποία δεν έχουμε ανακαλύψει ακόμα. Αυτό που θα προτείναμε είναι μεγαλύτερη εξωστρέφεια και τόλμη σε ό,τι αφορά την προβολή αυτών των σημείων με τη ουσιαστική συμμετοχή εγχώριων και διεθνών ειδικών (καλλιτέχνες, σχεδιαστές οπτικής επικοινωνίας, αρχιτέκτονες, συντηρητές) για την αξιοποίηση των τουριστικών σημείων και υπηρεσιών της πόλης. Τεράστιας σημασίας επίσης η εξάπλωση της διαδικτυακής παρουσίας για την πραγματική εξυπηρέτηση του πολίτη, με ταυτόχρονη παρουσία των οδηγίων αυτών στους έρμους τους ναυτιλομένους σε κεντρικά σημεία της πόλης. Να μεταμορφωθεί από πόλη-πέρασμα σε μία φιλόξενη πόλη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Έχετε ζήσει σε πολλά μέρη ανά τον κόσμο. Τελικά τι είναι αυτό που μπορεί να σας κρατήσει κάπου και να πείτε «θέλουμε να ζήσουμε εδώ»;

Η υπόσχεση που σου δίνει ο τόπος που μένεις οτι τα πράγματα κινούνται και αλλάζουν. Η έλλειψη ανάπαυσης.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο σας επίτευγμα;

Έχουμε καταφέρει να ζογκλάρουμε με 4 πορτοκάλια.

Πείτε μας δυο λόγια για την έκθεση Tatu Tabu. Τι σας ενέπνευσε και τελικά τι ιστορίες μας λένε όλα αυτά τα περίεργα, απόκοσμα πλάσματα;

Ήταν πρόκληση για εμάς να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε κάτι αξιοπερίεργο, με ένα περιορισμένο budget, σε τέτοιους δυσκολους καιρούς. Χαιρόμαστε που ο κόσμος το υποστήριξε με την παρουσία του. Η έμπνευση ήταν η προσωπική μας αντίληψη και μετάφραση του σουρεαλισμού που βιώνουμε καθημερινά, ζωγραφίζοντας ανθρωπόμορφα υβρίδια ως παρωδία του εαυτού τους.

Πώς βιώνετε εσείς την «κρίση»;

Με κριτική πρόσληψη, θέλουμε να πιστεύουμε. Για να γευτείς τα φρούτα πρέπει να σκαρφαλώσεις στο δέντρο. Πιστεύουμε ότι η κρίση θα μπορούσε να είναι ευκαιρία να διορθώσουμε κάποια κακά κείμενα του παρελθόντος μέχρι ένα σημείο και κάτω από προϋποθέσεις.

Πώς (και που) βλέπετε το μέλλον σας;

Ομιχλώδες, σε έναν πλανήτη που βρίσκεται 150.000.000 χιλιόμετρα μακριά από τη Γη.