Ζούμε για να εξερευνούμε την Κρήτη. Έλα μαζί μας.

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

240x360 GR

Άγνωστη Σαμαριά

Ανεξερεύνητα φαράγγια, τρεχούμενα νερά και η χαρά της ανακάλυψης σε μέρη απάτητα και παρθένα

Ο Εθνικός Δρυμός της Σαμαριάς, είναι ο γνωστότερος της Κρήτης και ίσως ολόκληρης της χώρας. Το φαράγγι επισκέπτονται περίπου 250.000 άνθρωποι κάθε ηλικίας από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο καθιστώντας το, το πιο δημοφιλές από τα εκατοντάδες φαράγγια του νησιού.

Κι όμως παρόλα αυτά, κι όσο κι αν ακούγεται παράξενο, παραμένει μέχρι σήμερα... ανεξερεύνητο. Υπάρχουν ακόμα πολλές άγνωστες πτυχές της Σαμαριάς: παρθένα φαράγγια εντός του Δρυμού με τρεχούμενα νερά όλο το χρόνο, που ξεπηδάνε από κρυφές πηγές μέσα από τους βράχους. Με πλούσια οικοσυστήματα και εντυπωσιακούς ασβεστολιθικούς σχηματισμούς στους βράχους. Απομακρυσμένα και δύσβατα που απαιτούν γνώσεις canyoning και φυσικά μεγάλες σωματικές αντοχές.

Από το 2011 τα μέλη του κρητικού τμήματος της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας και του ΕΟΣ Χανίων έχουν βαλθεί να ανακαλύψουν και να χαρτογραφήσουν όλες αυτές τις άγνωστες φυσικές ομορφιές που παραμένουν αθέατες στις ορδές των τουριστών. Ευτυχώς για εμάς που δύσκολα θα μπορέσουμε να φύγουμε από το πεπατημένο μονοπάτι, μας χάρισαν αυτό το βίντεο που πραγματικά κόβει την ανάσα και μεταδίδει αγνή αδρεναλίνη.