Η Κρήτη όπως τη ζούμε

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

  • Σκαμπώ από κασελάκι πυρομαχικών, ω ναι!Σκαμπώ από κασελάκι πυρομαχικών, ω ναι!© Cretazine
  • © Cretazine
  • O Μάνος χαμογελά μπροστά στους θησαυρούς του!O Μάνος χαμογελά μπροστά στους θησαυρούς του!© Cretazine
  • Η Ωραία Κοιμωμένη και άλλες ιστορίες...Η Ωραία Κοιμωμένη και άλλες ιστορίες...© Cretazine
  • © Cretazine
  • Παντού μικρούλες λεπτομέρειες :-)Παντού μικρούλες λεπτομέρειες :-)© Cretazine
  • © Cretazine

Το μαγαζάκι των αλλόκοτων πραγμάτων στον Άγιο Νικόλαο

Αν είσαι λάτρης του ρετρό, της νοσταλγίας και των συλλεκτικών μπιχλιμπιδιών μόλις βρήκες τον παράδεισο σου στο Saint Nicolas

Cretazine Tips

To Saint Nicolas Antiques βρίσκεται στην οδό Καπετάν Φαφούτη 6 (κοντά στη λίμνη). 'Εχει και facebook: www.facebook.com/SaintNicolasAntiques

 

από την κατηγορία  Ρεπορταζάκια
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

 

 

Αγαπάμε τον Άγιο Νικόλαο για τη λίμνη του, το γραφικό λιμανάκι του, τη χαλαρή ατμόσφαιρα και την αίσθηση που μας χαρίζει ότι - έστω για λίγο - είμαστε κι εμείς τουρίστες, ανάμεσα στα πλήθη των τουριστών που τον κατακλύζουν κάθε καλοκαίρι. 

Βρήκαμε άλλον ένα λόγο να τον αγαπήσουμε: ένα μικρούτσικο μαγαζάκι σε παλιά μονοκατοικία δύο βήματα από τη λίμνη που χωράει στα ράφια του γιαγιαδίστικα αντικείμενα, ρετρό νοσταλγικά μπιχλιμπίδια, πράγματα που μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια, μικροέπιπλα που θα θέλαμε σε μια γωνιά στο σπίτι μας και πολλούς άλλους μικρούς και μεγάλους αλλόκοτους θησαυρούς. Είναι το Saint Nicolas που ανακαλύψαμε πάνω στο «κλασικό» κυνήγι μιας θέσης πάρκινγκ στα στενάκια του Αγίου Νικολάου. 

Ο Μάνος είναι η ψυχή πίσω από αυτή την πολυσυλλεκτική αντικερί. Με καταγωγή από το Καβούσι, Αθηναίος για χρόνια, ήρθε πριν 8 χρόνια στον Άγιο Νικόλαο, στην πορεία άνοιξε το μαγαζί και πλέον μιλάει με κρητικότατη προφορά. « Οι φίλοι με έβαλαν στο “τριπάκι”, μου έλεγαν “κάν’το!”. Έτσι ξεκίνησα!». Βέβαια ο ίδιος ήταν ήδη συλλέκτης και ό,τι βλέπουμε σήμερα στο Saint Nicolas είναι από την προσωπική του συλλογή «αγορασμένα κομμάτι – κομμάτι»

 0001 IMG 2612

Όμως πιο περήφανος δηλώνει για τα αντικείμενα που μεταποίησε ο ίδιος στο μικρό του εργαστήρι πίσω από την έκθεση. «Με μια μικρή αλλαγή, κάθε αντικείμενο μπορεί να πάρει νέα ζωή». Είδαμε φωτιστικό οροφής από κάδο πλυντηρίου (!), είδαμε φωτιστικό δαπέδου με βάση μπομπίνα κινηματογράφου και «κορμό» από παλιό μικρόφωνο, είδαμε το παλιό σκαρί μιας τηλεόρασης 4 δεκαετιών και βάλε να γίνεται «μπαρ». Και άλλα πολλά. Καθετί είναι μοναδικό, ό,τι φτιάχνει, δεν το ξαναφτιάχνει, όπως μας είπε. Upcycling και φαντασία πάνε μαζί!

Αυτή είναι η ανταπόκριση μας από το Saint Nicolas. Μη σας τα πούμε κι όλα. Την επόμενη φορά που θα πάτε στον Άγιο, ξεφύγετε από το τουριστικό κέντρο και ανακαλύψτε το ;-)