Η Κρήτη όπως τη ζούμε

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

240x360 GR

Dance Days 6 Chania: Ένα διεθνές φεστιβάλ χορού στα Χανιά προσφέρει έκφραση, επικοινωνία, έμπνευση

Περισσότεροι από 55 χορογράφοι χορευτές και μουσικοί, 18 σεμινάρια από καταξιωμένες προσωπικότητες του σύγχρονου χορού και πολλές παράλληλες δράσεις που προσφέρονται δωρεάν στο κοινό. Αυτά έχουμε να δούμε στο 6ο Dance Days στα Χανιά, ένα φεστιβάλ με διεθνές χαρακτήρα που προσπαθεί να διευρύνει τα σύνορα του χορού, να φέρει στα Χανιά παραστάσεις που θα βλέπαμε σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και να συντελέσει σε ανταλλαγές και συνεργασίες. 

Πρόσθετες Πληροφορίες

Cretazine Tips

Δείτε το πρόγραμμα των παραστάσεων και των λοιπών εκδηλώσεων στην ατζέντα μας: cretazine.com/agenda/item/3004-dance-days-6-diethnes-festival-sygxronou-xorou-chania

από την κατηγορία  Ρεπορταζάκια

 

 

Η τέχνη δεν μπορεί να είναι αποκομμένη από την κοινωνία, από την πραγματικότητα και την επικαιρότητα. Έτσι, το φετινό πρόγραμμα του Dance Days φτιάχτηκε -όπως μας λένε οι διοργανωτές- ώστε να δώσει ερεθίσματα και να ανταποκριθεί «στις ανάγκες μιας κοινωνίας που βάλλεται». Για όσους λοιπόν ψάχνουν διέξοδο μέσω της τέχνης, οι 9 μέρες του φεστιβάλ προσφέρονται για προβληματισμό, έμπνευση, επικοινωνία. 

lowROSER LOPEZ ESPINOSA.LOWLAND.156LuisCastilla dance days 6

Χορογράφοι και χορευτές από την Κρήτη αλλά και από το εξωτερικό θα συναντηθούν λοιπόν από τις 20 ως τις 28 Ιουλίου στα Χανιά για να παρουσιάσουν έργα σύγχρονου χορού από διαφορετικές τάσεις της διεθνούς χορευτικής σκηνής. Η αυλαία (20/7) ανοίγει με ένα παιδικό χοροθέατρο «Το δικό μου Ψάρι» από την Ομάδα Κινητήρας, ενώ ακολουθεί μια διαδραστική, βαθιά πολιτική και επίκαιρη παράσταση από την Αυστριακή ομάδα cieLaroque/Helene Weinzierl, "democrazy-how to peel an onion without crying".

Το “Silver Blue” της 22/7 από μια σλοβάκικη ομάδα χορού πραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις, ενώ στις 23/7 θα δούμε κάτι πολύ καινοτόμο: η Ισπανίδα χορογράφος Mariantonia Oliver μαζί με Χανιώτισσες κυρίες άνω των 65 θα παρουσιάσει το "Las muchas",  «ένα συναισθηματικό και ανθρώπινο έργο που αφορά το γυναικείο σώμα στο πέρασμα του χρόνου και τις καταγραφές του. Οι κυρίες που θα συμμετέχουν θα εργαστούν με τη χορογράφο για 4 ημέρες για να τις εντάξει στο έργο της, σε σεμινάριο που τους προσφέρεται δωρεάν. Η διοργάνωση αγκαλιάστηκε από τα ΚΑΠΗ της πόλης μας», εξηγούν οι διοργανωτές του Dance Days. 

Las muchas dance days 6

Στη συνέχεια (24/7) τη σκυτάλη παίρνουν νέοι χορογράφοι με τρεις παραστάσεις, στις 25/7 ακολουθούν η γνωστή μας πλέον ομάδα «κι όμΩς κινείται» (την είχαμε δει σε συνεργασία με τους Χαΐνηδες) στο έργο "Betelgez" που συνδυάζει τα ακροβατικά με τον σύγχρονο χορό. Από αναπάντεχα παντρέματα, θα δούμε επίσης μια παράσταση που συνδυάζει τον σύγχρονο χορό με το judo, από την ισπανίδα Roser Lopez Espinosa, στις 26.07. Τις δύο τελευταίες μέρες του φεστιβάλ πλαισιώνουν ντουέτα, συμπράξεις αλλά και σόλο παραστάσεις. 

ki omOs kineitai dance days 6

Όλα τα παραπάνω συμπληρώνονται από τα 18 σεμινάρια, τις πολύ ενδιαφέρουσεας παράλληλες δράσεις (με ελεύθερη είσοδο) και το Athens Video Dance Project. Όσο για τα εισιτήρια, κυμαίνονται από 6 ως 12 ευρώ ανά παράσταση, ενώ προσφέρονται μειωμένα εισιτήρια αλλά και οικονομικά πακέτα για όσους θέλουν να δουν περισσότερες από μία παραστάσεις. Τα έσοδα των παραστάσεων δίνονται εξ’ολοκλήρου στους χορογράφους και τους χορευτές, ενώ οι διοργανωτές του Dance Days, μας το τονίζουν αυτό, εργάζονται εθελοντικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ