Ζούμε στους ρυθμούς της πόλης. Ακολούθησε μας.

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

240x360 GR

Mια κλεφτή ματιά στο εσωτερικό της Βικελαίας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Μέσα από τις φωτογραφίες που έδωσε προς δημοσίευση η δημοτική αρχή του Ηρακλείου με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για τον εξοπλισμό της (πολύπαθης) Δημοτικής Βιβλιοθήκης. 

Όλοι, περαστικοί, τουρίστες, δημότες του Ηρακλείου έχουμε την περιέργεια πώς είναι το εσωτερικό της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, που αν και ανακαινίστηκε και αποκαλύφθηκε στα μάτια μας μετά την απομάκρυνση των σκαλωσιών, παραμένει κλειστή και μη λειτουργική. Επιτέλους, χτες έγινε το επόμενο βήμα για το άνοιγμα της στο κοινό της πόλης, με την υπογραφή της σύμβασης για τον εξοπλισμό της. Ελπίζουμε αυτό το στάδιο να μην πάρει μερικά χρόνια ακόμη και σύντομα να τη δούμε να ανοίγει και να μας υποδέχεται με τους πολύτιμους θησαυρούς της στα ράφια. 

Μέχρι τότε παίρνουμε μια γεύση από το εσωτερικό, μέσα από τις φωτογραφίες που έδωσε για δημοσίευση ο Δήμος Ηρακλείου μετά την ξενάγηση των Αντιδημάρχων Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού (κ. Αριστέα Πλεύρη) και Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας (κ. Γιάννης Αναστασάκης). 

Να πούμε και στα δικά μας;

 vikelaia3

(Δυστυχώς δεν υπήρχε επεξήγηση μέσα στο δελτίο τύπου για το τι απεικονίζει η κάθε εικόνα, οπότε ας βάλουμε τη φαντασία μας να δουλέψει!).

vikelaia2

vikelaia1

vikelaia7

(όταν κοιτάς από ψηλά...)

 vikelaia6

vikelaia floor

Λογικά, από το γυαλί στο δάπεδο φαίνεται τμήμα του αραβοβυζαντινού τείχους που αποκαλύφθηκε κατά τη θεμελίωση του κτιρίου. 

vikelaia5

vikelaia 8